F1: Hamilton ampui alas epäilykset Bottaksen hidastelusta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton ampui alas epäilykset Valtteri Bottaksen tahallisesta hidastelusta: ”Hän ei tekisi sellaista”

Lewis Hamilton onnitteli Valtteri Bottasta Itävallan GP:n päätyttyä.

Julkaistu: 6.7. 14:21

Lewis Hamilton putosi Itävallan gp:n palkintopaikalta kilpailun viimeisellä kierroksella.

Mercedeksen Valtteri Bottas voitti upeasti F1-kauden avanneen Itävallan gp:n, mutta tallikaveri Lewis Hamiltonilla oli hankalampaa.

Lähtöruuturangaistuksen myötä toisesta ruudusta viidenteen tipahtanut hallitseva maailmanmestari putosi dramaattisesti palkintokorokkeelta kisan loppuhetkillä.

Hamilton sai viiden sekunnin aikarangaistuksen osuttuaan Red Bullin Alexander Alboniin 11 kierosta ennen kilpailun loppua.

Ferrarin Charles Leclerc nousi näin lopputuloksissa toiseksi, ja McLarenin Lando Norris kiri viimeisen kierroksen puristuksellaan juuri alle viiden sekunnin päähän Mercedes-kuskista ja kolmannelle sijalle.

Mercedes olisi kenties voinut helpottaa Hamiltonin loppuhetkien urakkaa käskemällä Bottasta päästämään tallikaverinsa edelleen.

Hamilton ajoi viimeiset kierrokset aivan Bottaksen perässä ja olisi voinut mahdollisesti pitää ainakin Norrisin yli viiden sekunnin päässä itsestään, jos tie edessä olisi ollut vapaa.

Brittitähti tyrmäsi kuitenkin nopeasti kaikki väitteet siitä, että Bottas olisi hidastellut tarkoituksella saavuttaakseen lisäetua MM-taistossa.

– Tiedän, ettei hän tekisi mitään sellaista. Hän on puhdas kilpailija ja haluaa voittaa vain omilla ansioillaan. Uskon, että tekin tiedätte sen ilman, että hänen tarvitsee edes sanoa mitään, Hamilton paalutti Racefans-sivuston mukaan.

Lewis Hamilton pysyi Valtteri Bottaksen takana Itävallan GP:ssä.

Bottas muistutti, että hänellä oli sunnuntaina omatkin huolenaiheensa.

Mercedeksen molemmissa autoissa oli ongelmia vaihdelaatikon sensorien kanssa, mistä syystä suomalaisen piti ajaa loppuun saakka kieli keskellä suuta, radan kuluttavia reunuksia vältellen.

Myös keltaiset liput vaikeuttivat eron ylläpitämistä takaa-ajajiin.

– Sain viestin, että hän (Hamilton) sai viiden sekunnin rangaistuksen, mutta keltaisten lippujen aikana piti tietenkin hidastaa reilusti. Minusta tuntuu, että jotkut kuljettajat hidastivat ehkä hieman vähemmän, jotta pystyisivät saavuttamaan meitä, Bottas pohti Racefansin mukaan.

Hamilton saapui ruutulipulle lopulta alle seitsemän sekunnin kymmenyksen päässä Bottaksesta

– Meidän piti myös vältellä kanttikivetyksiä. Yritin varmistaa, että pääsen ruutulipulle voittajana ilman liikoja riskinottoja, mutta samalla yritin mennä mahdollisimman lujaa. Hänen viiden sekunnin rangaistuksensa ei ollut minun syyni, Bottas sanoi.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna toisella Red Bull Ringillä ajettavalla kilpailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?