Kimi Räikkönen ja viisi muuta F1-kuskia eivät polvistuneet – Lewis Hamilton otti kantaa asiaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ja viisi muuta F1-kuskia eivät polvistuneet – Lewis Hamilton otti kantaa asiaan

F1-kuskit lähtöruudukossa ennen Itävallan GP:tä.

Julkaistu: 5.7. 21:17

Suuri osa F1-kuljettajista polvistui ennen Itävallan GP:tä.

Valtaosa F1-kuskeista polvistui ennen Itävallan F1-osakilpailua, kun lähtöruudukossa pidettiin hiljainen hetki solidaarisuuden ja rasisminvastaisuuden puolesta.

Kimi Räikkönen, Carlos Sainz, Max Verstappen, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi ja Daniil Kvjat seisoivat, kun muut kuskit polvistuivat jenkkifutari Colin Kaepernickin tunnetuksi tekemällä tavalla.

F1-historian ainoa tummaihoinen kuljettaja Lewis Hamilton kommentoi asiaa kisan jälkeen omassa lehdistötilaisuudessaan.

– En tiedä syitä heidän kaikkien päätöksien taustalta. Tiedän joistakin näkemyksistä, mutta ne ovat yksityisiä enkä halua jakaa niitä eteenpäin, Hamilton kertoi.

– Ketään ei pidä pakottaa polvistumaan, hän muistutti.

Hamilton halusi myös korjata väitteitä, joiden mukaan hän olisi pyytänyt tai vaatinut muita kuljettajia polvistumaan.

– Minä en edes tuonut asiaa esiin. Sen toivat esiin F1 ja GPDA (kuskien yhdistys). Kokouksessamme Seb (Sebastian Vettel) ja (Romain) Grosjean ottivat asian puheeksi ja kysyivät mielipiteitämme. Useat kuskit ilmoittivat, etteivät aio tehdä sitä. Avasin asiaa omasta näkökulmastani ja kerroin polvistuvani, mutta sanoin myös muille, että tehkää niin kuin tunnette oikeaksi ratkaisuksi, Hamilton sanoi.

Hamilton kertoi pitävänsä polvistumista voimakkaana viestinä ja olevansa kiitollinen kanssakilpailijoilleen, jotka polvistuivat hänen rinnallaan.

– Polvistuminen tai polvistumatta jättäminen ei muuta maailmaa, Hamilton kuitenkin muistutti ja painotti rasismin olevan maailmanlaajuinen ongelma.

Kuusinkertainen maailmanmestari kiitti F1-sarjaa ja ennen kaikkea Mercedestä työstä, jota se on alkanut tekemään rasismia vastaan.

– Meidän kaikkien, minun myös, täytyy katsoa mitä voimme tehdä paremmin.

Hamilton sanoi, ettei tiedä tuleeko jatkossa polvistumaan tai tuleeko siihen edes luontevaa mahdollisuutta. Kansallishymnien aikana hän ei aio sitä tehdä. Hän myös painotti, ettei hänen viestinsä ole poliittinen tai yhteydessä mihinkään poliittiseen liikkeeseen, vaan tunnuslauseella Black Lives Matter hän on yksinomaan ajamassa tasa-arvoa.

– Jatkan tätä työtä ja haluan pyrkiä valistamaan ja kannustamaan muita ihmisiä muutokseen. En halua, että kukaan tuntee oloaan pakotetuksi, vaan että ihmiset olisivat innoissaan mukana ja ajamassa muutosta. Että he, jotka eivät ole kohdanneet rasismia yrittäisivät ymmärtää, miltä se tuntuu ja toivoisivat, että ihmiset ja lapset voivat tulevaisuudessa nauttia paremmasta elämästä. Siitä tässä on kysymys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?