Valtteri Bottas voitti – Mecedeksen tallipomo hehkutti: ”Siihen on syynsä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mercedeksen tallipomo hehkuttaa Valtteri Bottasta: ”Siihen on syynsä”

Valtteri Bottas juhli voittoa Itävallassa.

Julkaistu: 5.7. 19:07

Valtteri Bottas selvisi Lewis Hamiltonin antamasta paineesta ja voitti Itävallassa.

Valtteri Bottas ajoi paalupaikalta voittoon Itävallan GP:ssä.

Bottaksen työ helpottui piirun verran, kun Lewis Hamilton sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen ja joutui starttaamaan kisaan viidentenä.

Hamilton vaikutti kisan aikana hieman nopeammalta kuin Bottas ja antoi suomalaiselle kovaa painetta päästyään ensimmäisen turva-autojakson turvin Bottaksen kantaan.

Bottas ei kuitenkaan tehnyt virheen virhettä ja ajoi ansaittuun voittoon. Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ei nähnyt tarvetta jossittelulle suhteessa Hamiltoniin.

– Molemmat kuskit olivat vauhtinsa suhteen todella vahvoja. Siihen on syynsä, miksi Valtteri oli paalupaikalla, hän teki loistavaa työtä. Lisäksi hän voitti kisan. Se on fakta, Wolff linjasi Ilta-Sanomille.

– Jos katsotaan viikonloppua kokonaisuutena, niin kuskimme olivat vauhdillisesti aika lähellä toisiaan. He molemmat ansaitsevat suorituskyvystään onnittelut.

Wolff korosti, että eniten tallille harmaita hiuksia tuli luotettavuusongelmista. Talli joutui kisan aikana käskemään kuskejaan välttämään kanttikiviä, jotka olivat myrkkyä autojen vaihdelaatikoiden sensoreille.

– Luotettavuusongelmat aiheuttivat meille päänvaivaa enemmän kuin olisimme halunneet, Wolff sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?