Kimi Räikkönen ei polvistunut ennen Itävallan F1-kisaa – kuusi kuljettajaa osoitti solidaarisuutta ”omalla tavallaan” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ei polvistunut ennen Itävallan F1-kisaa – kuusi kuljettajaa osoitti solidaarisuutta ”omalla tavallaan”

Kimi Räikkönen kuului kuuden kuljettajan joukkoon, jotka eivät polvistuneet ennen Itävallan F1-kilpailua.

Kuljettajien solidaatisuusele ennen Itävallan F1-kisaa.

5.7.2020 16:13

F1-väki osoitti solidaarisuuttaan taistelussa ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta ennen Itävallan osakilpailua. Suurin osa kuljettajista polvistui samaan tapaan kuin Colin Kaepernick NFL:ssä 2016.

Kuljettajista kuusi – Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Daniil Kvjat ja Max Verstappen – seisoivat samaan aikaan kun muut polvistuivat.

Asetelma oli kuitenkin verrattain erilainen kuin Kaepernickin ja muiden polvistuneiden NFL-pelaajien kohdalla. ”Ilmaisu yhdenvertaisuuden puolesta” tapahtui ennen kansallishymniä, ei sen aikana. Kaepernick protestoi polvistumisellaan kansallishymnin aikana rasismia ja ennen kaikkea poliisiväkivaltaa Yhdysvaltain mustaa vähemmistöä kohtaan.

Jokainen kuljettaja sai toimia hiljaisen hetken aikana haluamallaan tavalla.

– Pidämme nyt hiljaisen hetken, jolloin jokainen omalla tavallaan osoittaa solidaarisuutta yhdenvertaisuuden ja yhtäläisten mahdollisuuksien puolesta, ratakuuluttaja kertoi ennen polvistumista.

Kuljettajista Lewis Hamiltonilla oli Black Lives Matter –t-paita yllään.

Leclerc ja Verstappen taustoittivat päätöksiään seistä ennen kilpailua Twitterissä.

– Uskon, että tärkeää ovat faktat ja käyttäytymisemme päivittäisessä elämässämme, ennemmin kuin eleet jotka voidaan joissain maissa nähdä kiistanalaisina. En aio polvistua, mutta tämä ei missään nimessä tarkoita, että olisin muita vähemmän sitoutuneempi taisteluun rasismia vastaan, Leclerc kirjoitti Twitter-tilillään.

– Kaikki 20 kuljettajaa ovat tallien kanssa yhdistyneinä vastustamassa rasismia ja ennakkoluuloja, ja samalla noudattamassa monimuotoisuuden, tasa-arvoisuuden ja inklusiivisuuden periaatteita formula ykkösten ja FIAn sitoumusten mukaisesti, Leclerc kirjoitti toisessa twiitissä.

– Olen todella omistautunut tasa-arvolle ja taistelulle rasismia vastaan, mutta uskon, että kaikilla on oikeus ilmaista itseään tavalla, joka sopii heille. En polvistu tänään, mutta kunnioitan ja tuen jokaisen kuljettajan tekemää henkilökohtaista valintaa, Verstappen kirjoitti.

F1-kuljettajat ennen Itävallan kilpailua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?