Onko musta auto riski Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Onko musta auto riski Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille? Tallipomo myöntää: ”Se on vähän hämärän peitossa”

Toto Wolff myönsi, että mustan värityksen vaikutukset ovat osin hämärän peitossa.

Valtteri Bottas ajoi mustan Mersun paalupaikalle lauantaina.

4.7.2020 20:18

Mercedeksen F1-talli muutti kauden kynnyksellä autonsa väritystä. Klassisen hopeanuolen uudeksi pääväriksi tuli musta, ja ratkaisullaan talli haluaa viestiä olevansa rasismia ja muuta syrjintää vastaan.

Urheilulliselta kantilta väritys on nostanut esiin kysymyksen: voiko musta väri olla ongelmallisempi kilpailutoiminnassa ja imeä itseensä liikaa lämpöä?

– Se on hyvä kysymys. Viestintä ja markkinointi ovat tärkeitä asioita, mutta jos tämä haittaa suorituskykyämme, sekään ei ole hyvästä. Sunnuntaina pitäisi olla 30 plusasteen lämpötila, ja näemme silloin, miten hopealla autolla tekemämme simulaatiot eroavat mustasta autosta tosimaailmassa, tallipomo Toto Wolff kertoi lauantaina.

Wolff myönsi, että tallissa ei olla aivan varmoja, miten tummempi väri vaikuttaa.

– Se on vähän hämärän peitossa, Wolff myönsi.

Paalupaikalle lauantaina mustalla Mercedeksellä kiihdyttänyt Valtteri Bottas kertoi aiemmin tällä viikolla IS:lle ajatuksiaan Mersun kampanjasta.

– Kun olen seurannut maailman menoa lähiaikoina, niin aika hullulta se välillä tuntuu. Tämä on painava ja hieno kannanotto tiimiltä, että tuemme rasisminvastaisuutta, Bottas sanoi.

– Tiimi on iso ja vaikuttava brändi, jolla on paljon yleisöä ja faneja. Uskon, että se voi rohkaista monia muitakin puhumaan asian puolesta. Seison asian takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?