Näistä syistä Sebastian Vettelin ja Ferrarin tiet eroavat, väittää Helmut Marko - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Red Bullin F1-pomo sanoi suorat sanat – näistä syistä Sebastian Vettelin ja Ferrarin tiet eroavat

Kuvassa Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko (vas.) ja Sebastian Vettel käymässä keskustelua Itävallan GP:n yhteydessä kaudella 2016.

Julkaistu: 30.6. 12:43

Red Bullin konkarineuvonantaja Helmut Marko kertoi näkemyksensä, miksi Sebastian Vettelin ja Ferrarin tiet eroavat.

Vaikka F1-kaudella 2020 ei ole ajettu vielä ainuttakaan kilpailua, on formulamaailmasta kuultu jo isoja uutisia.

Saksalainen Sebastian Vettelin ei jatka Ferrarilla enää tämän kauden jälkeen. Asia varmistui toukokuussa, kun italialaistalli ilmoitti kuljettaja ei jatka sen palveluksessa enää tämän kauden jälkeen.

Vettel, 32, on nelinkertainen maailmanmestari. Hän saavutti mestaruudet Red Bull -tallissa peräkkäisillä kausilla 2010–2014. Ferrarilla Vettel on ajanut kaudesta 2015 lähtien.

Nyt Vettelin lähdön syistä on avannut sanaisen arkkunsa tunnettu formulapomo, Red Bullin itävaltalainen neuvonantaja Helmut Marko.

Suorapuheisuudestaan tunnettu Marko, 77, työskenteli Red Bullilla jo Vettelin mestaruuksien aikana: hän tuntee saksalaiskuskin mainiosti.

Vettel (oik.) voitti Red Bull -tallissa maailmanmestaruuden neljä kautta perätysten. Kuvassa myös tallipäällikkö Christian Horner (vas.) sekä neuvonantaja Marko. Kuva kaudelta 2014 Japanin osakilpailusta.

Ensimmäiseksi Vettelin ja Ferrarin teiden erkaantumisen syyksi Marko näkee sen, että Vettel on menettänyt uskonsa tallin kilpailukykyyn.

– Minusta tuntuu, että Sebastianilla ei ole tällä kaudella autoa, jolla hän kilpailisi mestaruudesta. Toivon, että olen väärässä. Jännitystä varten on ehdottomasti hyvä, jos useampi tiimi kilpailee tittelistä, Marko sanoi saksalaisen Sport1-sivuston haastattelussa.

– Vettelin ja Ferrarin teiden eroamisen on voinut aavistaa jo kuukausia sitten. Luulen, että jollain tapaa Vettel on menettänyt uskonsa Ferrariin, Marko väittää.

Toiseksi syyksi Marko tuo esiin Ferrarin halun nostaa nuoremman polven tähti Charles Leclerc, 22, selkeään ykköskuskin asemaan tallissa.

– Leclercin ympärillä tehdään paljon politiikkaa – eikä Vettel pidä siitä. Hän haluaa vain ajaa ja voittaa. Eikä tuhlata energiaansa turhalle politikoinnille. Toivon, että Ferrari antaa Vettelille mahdollisuuden todistaa taitonsa viimeisellä kaudellaan, Marko niputtaa.

Charles Leclerc (vas.) sijoittui viime kaudella MM-sarjan kokonaispisteissä neljänneksi, Vettel viidenneksi.

Konkarineuvonantaja ei usko, että Vettel voisi siirtyä kaudeksi 2021 Mercedesille Lewis Hamiltonin tallikaveriksi.

Marko olettaa, että Mercedesin tallipäällikkö Toto Wolff ei halua tuoda talliinsa kaksintaistelua kuusinkertaisen mestarin Hamiltonin ja nelinkertaisen mestarin Vettelin välillä.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas ajaa ainakin vielä tämän kauden Hamiltonin tallikaverina.

Marko ei sulkenut pois Sport1:n esittämää vaihtoehtoa, jossa Vettel kiidättäisi kaudella 2021 Red Bullin vauhtihirmua.

– Meillä on sopimukset Max Verstappenin ja Alexander Albonin kanssa – se on tilanne tällä hetkellä. F1:ssä kuitenkin tilanteet voivat aina muuttua. Olemme viisaampia tämän kauden jälkeen – milloin ikinä se loppuukaan.

Formula 1 -kausi 2020 käynnistyy vihdoin tulevana viikonloppuna, kun Itävallan Spielbergissä ajetaan avausosakilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?