Mercedes-Benzin hopeanuolet jäivät historiaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kuva: Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen F1-autojen värit menivät täysin uusiksi – taustalla iso viesti

Julkaistu: 29.6. 15:19

F1-kausi 2020 käynnistyy tällä viikolla. Mercedes julkaisi autojensa uuden värityksen.

Mercedeksen F1-tallin ”hopeanuolet” ovat ainakin toistaiseksi historiaa.

Tulevana viikonloppuna käynnistyvällä F1-kaudella saksalaistallin väritys on muuttunut tummanpuhuvaksi.

Syy aiemman, autourheilun ystävien hyvin tunteman hopeisen värin korvaamiselle on merkityksellinen.

Mercedes haluaa symbolisella muutoksella osoittaa tukensa tasa-arvoa edistäville ja syrjintää ehkäiseville aatteille.

– Vuonna 2020 kilpailemme mustissa väreissä julkisena merkkinä siitä, että haluamme parantaa tiimimme monimuotoisuutta – ja selkeänä julistuksena siitä, että vastustamme rasismia ja syrjinnän kaikkia muotoja, lukee Mercedesin Twitter-julkaisussa, jossa auton uudesta kuosista ilmoitettiin.

Mersedesin tähti, kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut viime viikkoina näkyvä kasvo Black Lives Matter -liikkeen tukijana.

Hamilton oli muun muassa perustamassa komissiota, jonka tavoitteena on edistää monimuotoisuutta autourheilussa.

Sekä Hamilton, 35, että tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas, 30, jakoivat kuvan uuden värin saaneesta menopelistään Instagramissa ja Twitterissä.

Hamilton (vas.) aloittaa Mercedesillä jo kahdeksannen F1-kautensa. Bottasille alkava kausi saksalaistallissa on neljäs.

– Tiedämme, että tiimit ovat vahvempia, kun ne edustavat paremmin sitä yhteiskuntaa, jossa elämme. Meille on tärkeää olla yhtenäisiä ja osoittaa sitoutumisemme muutoksiin. Rasismilla tai syrjinnällä ei ole sijaa urheilussa, ja olen ylpeä, että voin osallistua tähän tärkeään sitoumukseen Lewisin ja Mercedes-Benzin kanssa, Bottas lausuu tallin verkkosivuilla ja Twitter-tilillään.

Itävaltalainen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo, että Mercedes haluaa käyttää globaalia asemaansa hyväksi kunnioituksen ja tasa-arvon puolesta.

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa yhteiskunnassamme, urheilulajissamme tai tiimissämme. Se on Mercedesin keskeinen ajatus. Mutta oikeat uskomukset ja ajattelutavat eivät riitä, jos asioista vaietaan, Wolff muistutti.

F1-kausi starttaa tulevana viikonloppuna Itävallan Spielbergistä. Hamilton, haastajanaan Bottas, ovat jälleen kerran suurimmat ennakkosuosikit kilpailujen käynnistyessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?