Lewis Hamilton ei pääse yli legendaarisesta shokkitappiostaan Kimi Räikköselle – ”Se saa minut vieläkin voimaan pahoin” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton ei pääse yli legendaarisesta shokkitappiostaan Kimi Räikköselle – ”Se saa minut vieläkin voimaan pahoin”

Lewis Hamilton muistaa yhä Kimi Räikkösen maailmanmestaruuteen johtaneet dramaattiset tapahtumat.

Julkaistu: 28.6. 20:42

Kimi Räikkönen voitti F1:n maailmanmestaruuden vuonna 2007 dramaattisella tavalla.

Lewis Hamilton on voittanut viisi edellisestä kuudesta kuljettajien maailmanmestaruudesta ja on suosikki myös ensi viikolla alkavalla uudella kaudella.

Kaikesta menestyksestä huolimatta kuusinkertainen maailmanmestari on joutunut uransa varrella maistelemaan myös tappion karvasta kalkkia.

Yhden katkerimmista kokemuksistaan Hamilton koki heti tulokaskaudellaan vuonna 2007 – Kimi Räikkösen käsittelyssä. Hamilton muisteli kauden dramaattisia ratkaisevia käänteitä Hewlett Packardin järjestämässä virtuaalitapahtumassa.

Kaksi kisaa ennen kauden loppua Hamilton johti MM-sarjaa selkeästi: matkaa Ferrarin riveissä tuolloin ajaneeseen Räikköseen oli hulppeat 17 pistettä, ja tallikaveri Fernando Alonsokin oli turvallisesti 12 pisteen päässä Hamiltonista.

Toiseksi viimeisessä Kiinan osakilpailussa Hamilton johti kisaa ja oli varmistamassa mestaruutensa, kunnes sadekeli sekoitti brittikuskin pasmat, ja hän joutui keskeyttämään liukasteltuaan ulos radalta matkallaan varikkoalueelle.

Räikkönen nousi kilpailun voittoon ja kaasutti palkintopallin keskikorokkeelle myös kauden päättäneessä Brasilian GP:ssä. Kun Hamilton jäi samalla seitsemänneksi, nousi suomalainen maailmanmestariksi yhden pisteen erolla sekä Hamiltoniin että Alonsoon.

– Hävisin maailmanmestaruuden oikeastaan Kiinassa, ja se saa minut voimaan pahoin vielä tänäkin päivänä. Uskon kuitenkin, että monien asioiden on vain tarkoitus tapahtua. Se oli minulle luonnetta kasvattava hetki, Hamilton muisteli shokkikäännettä GPfans-sivuston mukaan.

Ratkaisuhetkien marginaalit pyöristyivät toiseen suuntaan jo vuotta myöhemmin. Vuonna 2008 Hamilton ratkaisi Brasiliassa ensimmäisen mestaruutensa yhden pisteen erolla Ferrarin Felipe Massaan.

– Nuorena olin aivan liian ankara itseäni kohtaan kun epäonnistuin. Minä melkeinpä rankaisin itseäni, mikä ei ollut kovin tuottavaa, mutta olin tehnyt sitä todella pitkään, ja siitä ajatusmallista oli vaikea päästä eroon, Hamilton pohdiskeli.

Nyt 35-vuotiaan supertähden tähtäimessä on jo kaikkien aikojen maailmanmestaruusennätys. Sitä pitää vielä hallussaan Michael Schumacher seitsemällä mestaruudellaan, mutta Hamilton voi nousta saksalaisen rinnalle jo tämän kauden päätteeksi.

– Vuosien varrella olen oppinut nauttimaan siitä mitä teen. Itsensä kiusaaminen vaikuttaa vain negatiivisesti, Hamilton totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?