F1-pomo nosti esiin uhkakuvan vain viikkoa ennen kauden alkua: ”Jos positiivinen tapaus tulee ilmi lauantaiaamuna...” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomo nosti esiin uhkakuvan vain viikkoa ennen kauden alkua: ”Jos positiivinen tapaus tulee ilmi lauantaiaamuna...”

Renault-tallissa ollaan sekä innoissaan että huolissaan alkavasta F1-kaudesta.

Julkaistu: 28.6. 19:58

Renault’n tallipomo on huolissaan formulakauden sujuvuudesta koronarajoitusten aikana.

Formula ykkösten MM-sarjan on määrä käynnistyä ensi viikonloppuna Itävallassa. Kuten muissakin lajeissa, myös formuloissa mietityttää, miten kilpailut lähtevät pyörimään koronatauon jälkeen.

Renault’n tallipomo Cyril Abiteboul pelkää, että yksi positiivinen testitulos väärään aikaan voi johtaa siihen, että koko talli joutuu jättämään kisaviikonlopun väliin.

– Jos positiivinen tapaus tulee ilmi lauantaiaamuna ja sulkee tallin toiminnan 24 tunniksi, talli ei voi osallistua aika-ajoihin eikä siten koko kilpailuun, Abiteboul pohtii Autosportin artikkelissa.

– Mielestäni kyse on riskin ja maalaisjärjen välisestä tasapainosta. Sitä tasapainoa on vaikea löytää.

F1:n tavoite on luoda kauden kisoihin olosuhteet, jotka suojelevat lajiväkeä tartunnoilta. Mukana on muusta urheilusta jo tuttuja keinoja, muun muassa säännöllistä testausta ja henkilömäärän rajoittamista suljettujen ovien takana käytävissä kisatapahtumissa.

Tallin kokenut australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo pitää varovaisuutta ja koronan aiheuttamia toimenpiteitä tarpeellisina. Hän kuitenkin uskoo, että itse kisaaminen on samanlaista kuin aina ennenkin.

– Uskon että istuttuani autoon olen sataprosenttisesti mukana ja pystyn antamaan kaikkeni, Ricciardo sanoo.

– Meidän on oltava varovaisia. Olemme odottaneet paluuta kisoihin niin pitkään, että olisi sääli, ja myös vaarallista, riskeerata mitään, hänen tallitoverinsa Esteban Ocon lisää.

F1-kausi 2020 käynnistyy ensi viikonloppuna Itävallassa. Tähän mennessä ohjelmaan on merkattu kahdeksan kilpailua, jotka ajetaan Euroopassa tiiviiseen tahtiin noin kahden kuukauden sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?