Lewis Hamilton vastasi Bernie Ecclestonen kuohuttaviin kommentteihin: ”Miten voimme kuvitella, että hänen alaisensa olisivat ymmärtäneet” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Bernie Ecclestonen kannanotto rasismikohuun kuohutti – Lewis Hamiltonilta tiukka vastaus: ”Juuri tämä osoittaa, mikä on pielessä”

Lewis Hamilton (vas.) antoi selkeäsanaisen vastauksensa Bernie Ecclestonen kommentteihin.

Julkaistu: 27.6. 12:11

Lewis Hamilton vastasi Bernie Ecclestonen hämmentävään ”monissa tapauksissa mustat ovat rasistisempia kuin valkoiset” -kommenttiin.

F1-maailmassa kuohuu jälleen, koska formulamoguli Bernie Ecclestone jakoi perjantaina suorasukaisia kommentteja CNN:lle antamassaan haastattelussa.

Etenkin kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, 35, on viime viikkojen aikana kritisoinut formulapiirejä siitä, että rasismiin ja epätasa-arvoon ei ole puututtu riittävästi.

Hamilton on myös perustanut Hamilton Comissionin, jonka tarkoituksena on edistää moniarvoisuutta ja -muotoisuutta formuloissa.

89-vuotias Ecclestone kuitenkin epäili CNN:n haastattelussa Hamiltonin kampanjoinnin tehokkuutta antaessaan hämmentäviä kommentteja.

– Monissa tapauksissa mustat ovat rasistisempia kuin valkoiset, Ecclestone jopa pohdiskeli.

Nykyisin neuvonantajana toimiva Ecclestone johti F1-sarjaa hallinnoivia yhtiöitä vuoteen 2017 asti.

Brittitähti Hamilton kommentoi Instagram-tilillään nopeasti Ecclestonen lausuntoja.

– Bernie ei ole enää mukana urheilussa ja eri sukupolvea, mutta juuri tämä osoittaa, mikä on pielessä – tietämättömät ja kouluttamattomat kommentit, jotka osoittavat, kuinka paljon meillä yhteiskunnassa on tehtävää, jotta tasa-arvo voi toteutua, Hamilton kirjoitti Instagramin Tarinat-osiossa.

Lewis Hamilton, vihertävä liina kasvoillaan, osallistui Black Lives Matter -mielenilmaukseen Lontoossa kesäkuun 21. päivä.

Hamilton totesi Instagramissa ymmärtävänsä nyt, miksi Ecclestonen aikana F1-sarjassa ei tehty toimenpiteitä rasistisen kiusaamisen torjumiseksi tai monimuotoisuuden lisäämiseksi.

– Jos vuosikausia urheilua johtaneelta henkilöltä puuttuu ymmärrys syvälle juurtuneista ongelmista, joita me mustat kohtaamme joka päivä, miten voimme kuvitella, että hänen alaisensa olisivat ymmärtäneet.

Hamilton päätti lausuntonsa lupaukseen jatkaa taistelua tasa-arvoisemman ja inklusiivisemman urheilumaailman luomiseksi.

Myös F1-sarja irtisanoutui Ecclestonen näkemyksistä virallisella nettisivustollaan.

– Aikana, jolloin rasismin ja eriarvoisuuden torjumiseksi tarvitaan yhtenäisyyttä, olemme täysin eri mieltä Bernie Ecclestonen kommenteista, joilla ei ole paikkaa formula 1 -sarjassa tai yhteiskunnassa, kuului F1-sarjan virallinen lausunto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?