Valtteri Bottas kertoi, mikä on menestyksen avain F1:n tynkäkaudella – ”Jokainen virhe maksaa enemmän” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Menettääkö Valtteri Bottas F1-paikkansa Mercedeksellä? Suomalainen kommentoi napakasti ensi kauden sopimuskuvioita

Valtteri Bottas tietää, että lyhyellä F1-kaudella virheisiin ei ole varaa.

Julkaistu: 19.6. 10:05

Valtteri Bottas vakuutteli, ettei ota stressiä ensi kauden sopimuskuvioista.

Valtteri Bottas kertoi, mikä on avain menestykseen, kun F1-kisat saadaan kauden 2020 osalta käyntiin.

Samalla Bottas, 30, kommentoi hänen ympärillään pyörinyttä huhumyllyä siitä, korvaako Mercedes hänet uudella nimellä kaudeksi 2021.

F1-kausi käynnistyy 5. heinäkuuta Itävallan Spielbergissä. Tällä hetkellä kalenteriin on vahvistettu kahdeksan Euroopassa ajettavaa osakilpailua, mutta organisaation tavoitteena on yhä saada F1-kaudesta 15–18 GP:n mittainen.

– Jokaisen virheen minimointi ja jokaisen kilpailuviikonlopun maksimointi tulee olemaan avain, koska jokainen virhe maksaa enemmän kuin normaalilla kaudella, jossa on yli 20 kilpailua, Bottas sanoi Crash-sivuston mukaan.

Bottaksen mielestä kaudesta on tulossa erityisen mielenkiintoinen. Etenkin, kun lopullinen kilpailukalenteri muokkautuu vasta ajan myötä.

– Täytyy vain olla johdonmukainen. Ei saa liioitella asioita, pitää luottaa omiin taitoihinsa ja ympärillä olevaan tiimiin, Bottas analysoi.

Bottas tutkaili tuloksiaan Barcelonan testeissä helmikuussa 2020.

Aiemmin Bottas kertoi Sky Sportsille koronaviruksen aiheuttaman levon tehneen hyvää niin henkisesti kuin fyysisesti. Samalla Bottas sanoi pystyneensä pitämään tuntumaa mainiosti yllä muun muassa kartingia ja rallia ajamalla.

Siirtohuhuissa Bottaksen tilalle Mercedekselle kaudeksi 2021 on ehdoteltu muun muassa Ferrarin jättävää Sebastian Vetteliä ja nuorta Williams-kuskia George Russellia.

Bottas vakuutteli Crash-sivuston mukaan, ettei hänellä ole hätää jatkosopimuksen suhteen, jos suorituskyky tällä kaudella yltää tavoitetasolle.

– Jos pysyn kaikissa tavoitteissani, suorituskykytavoitteissa ja jos tiimimme menestyy hyvin, sopimuksesta ei ole hätää.

Vuonna 2019 Bottas ajoi parhaan F1-kautensa, voitti neljä osakilpailua ja sijoittui MM-sarjassa toiseksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?