Näin Sebastian Vettel ja Ferrari saivat välinsä solmuun - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Tästä syystä Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit ovat viilentyneet – tallipomolta piikki F1-tähdelle

Sebastian Vettel väistyy Ferrarilta tämän kauden jälkeen.

Julkaistu: 18.6. 12:20

Ferrarin ja väistyvän ykköskuski Sebastian Vettelin välit ovat viilentyneet entisestään.

Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit ovat viilentyneet entisestään. Saksalaislehti Bild kertoo, että raha on aiheuttanut koronatauon aikana lisää kitkaa Ferrarin ja pian 33 vuotta täyttävän nelinkertaisen F1-maailmanmestarin välille. Ferrari ilmoitti toukokuussa, että Vettel jättää italialaistallin kauden 2020 jälkeen.

Bild pohjaa väitteensä Ferrari-pomo Mattia Binotton italialaiselle La Stampa -lehdelle antamaan haastatteluun. Binotto kiittelee tallin seuraavaa ykköskuski Charles Leclerciä, joka on suostunut luopumaan osasta palkastaan auttaakseen koronakriisin Ferrarille aiheuttamien taloudellisten tappioiden paikkaamista.

– Puhuin Leclercin kanssa Itävallan GP:tä edeltävistä Fioranon testeistä. Kiitin häntä tallin säästöohjelman spontaanista tukemisesta, Binotto sanoi italialaislehdelle.

Ferrarin tekninen johtaja Matteo Binotto ja Sebastien Vettel mahtuivat samalle sohvalle vielä helmikuussa Barcelonan testipäivän päätteeksi.

Vettel ei ole palkanalennuksiin suostunut ja Binotton kommentit on tulkittu myös piikkinä tallin väistyvän tähtikuljettajan suuntaan.

Italialaismediat ovat kertoneet, että Leclerc olisi valmis luopumaan jopa neljänneksestä 12 miljoonan palkastaan. 35 miljoonaa kaudesta ansaitseva Vettel ei olisi valmis joustamaan euroakaan.

Vettel tosin ilmoitti maaliskuussa Sport Bildille haluavansa auttaa taloudellisesti Italiaa, koska maa on kokenut koronaviruksen aikana kovia. Ferraria kohtaan Vettelin sympatiat näyttäisi olevan pienemmät.

Ferrari julkaisi talvella Leclercin kanssa tehdyn pitkän jatkosopimuksen, joka nostaa monacolaisen palkkakuopasta. Arvioiden mukaan Charles Leclercin uusi, vuoden 2024 loppuun asti ulottuva sopimus tekisi hänestä yhden sarjan parhaiten palkatuista kuljettajista. Espanjalaiskuski Carlos Sainz junior ottaa ensi kaudella Vetteliltä avautuvan tallipaikan Ferrarilla.

Ferrari on tehnyt selväksi, että Leclerc on tallin uusi tähtikuski. Ferrarin ja Vettelin entisestään kiristyneet välit kielivät siitä, että saksalaisella voi olla edessään vaikea viimeinen kausi punaisen paholaisen ohjaamossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?