Tavoitteena F1! Huippulupaava naiskuski sai ökyrikkaasta autopohatasta arvokkaan tukijan: ”Poikkeuksellinen lahjakkuus” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Tähtäimessä F1! Huippulupaava naiskuski sai ökyrikkaasta autopohatasta arvokkaan tukijan: ”Poikkeuksellinen lahjakkuus”

Jamie Chadwick haluaa ajaa formula ykkösissä neljän vuoden sisällä.

Julkaistu: 17.6. 6:05

22-vuotias Jamie Chadwick haluaa olla seuraava naispuolinen F1-kuljettaja, eivätkä haaveet ole tuulesta temmattuja.

Jamie Chadwick haluaa olla seuraava naispuolinen F1-kuljettaja sitten vuonna 1976 sarjassa kilpailleen Lella Lombardin.

Tavoite on kunnianhimoinen muttei katteeton.

Formula W -sarjan näytöstyyliin viime kaudella voittanut 22-vuotias britti teki seuraavaksi kaudeksi sopimuksen Formula Regionalin Euroopan mestaruussarjassa ajavaan Prema-talliin. Paikka on haluttu, sillä Prema tunnetaan ensiluokkaisena formulalupausten hautomona; esimerkiksi Ferrarin Charles Leclerc on ajanut tallin F2-autoa.

Sopimuksen mahdollisti ökyautomerkin Rodin Carsin pomo, multimiljonääri David Dicker. Hänen tavoitteenaan on kehittää maailman nopein kuluttajille saatavilla oleva auto, jonka testaamiseen Chadwick osallistuu. Dicker tukee kiitokseksi Chadwickiä tämän omassa unelmassaan.

Autopohatta uskoo suojattiinsa kuin vuoreen.

– Jamie on poikkeuksellinen lahjakkuus moottoriurheilussa. Tämä on pitkän tähtäimen projekti ja aiomme auttaa häntä matkalla kohti formula ykkösiä, hän totesi BBC:n mukaan.

Chadwick tavoittelee kuninkuusluokkaan nousemista 3-4 vuoden sisällä. Williams kiinnitti brittikuskin viime vuonna omaan kehitysohjemaansa, mutta pesti Premalla on hänelle silti ensiarvoisen tärkeä.

– Sopimus oli unelmien täyttymys. Jos operoisin pienemmällä budjetilla, en voisi kilpailla Preman kaltaisessa huipputallissa. Täällä voin maksimoida menestysmahdollisuuteni ja osoittaa kuuluvani formula ykkösiin, Chadwick hehkutti.

Taloudellinen tuki on välttämätöntä myös Chadwickin tasoiselle lupaukselle. Huipputallit eivät pestaa potentiaalisia kuljettajia hyvää hyvyyttään, vaan korkeat kulut on katettava.

Useimmiten tarvittava summa löytyy ulkopuoliselta tukijalta, tässä tapauksessa Dickeriltä.

– Pelottava asia moottoriurheilussa on se, että taloudellinen tuki on pakollista. Formula 3:ssa ajaakseen täytyy maksaa tuplat sen, mitä voitin W-sarjan palkintorahoja, puoli miljoonaa voitostaan tienannut Chadwick päivitteli.

Formula Regionalin kausi käynnistyy elokuussa. Chadwick pääsee näyttämään kykyjään formula 3 -auton ratin takana muun muassa suomalaisia Patrik Pasmaa ja Konsta Lappalaista vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?