Valtteri Bottas latasi kovaa tekstiä – tarjoili myrskyvaroituksen muille F1-huipuille: ”Kaikki pelissä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas latasi kovaa tekstiä – tarjoili myrskyvaroituksen muille F1-huipuille: ”Kaikki pelissä”

Bottas hieroo käsiään yhteen uuden kauden alla. Kuva lokakuulta 2019.

Julkaistu: 16.6. 18:24

Valtteri Bottas uskoo olevansa parempi kuin koskaan.

Valtteri Bottaksen asemaa Mercedeksen F1-tallissa on kyseenalaistettu, mutta mies itse uskoo mahdollisuuksiinsa vahvemmin kuin koskaan aiemmin.

Neljännen kauden saksalaistallissa aloittava Bottas, 30, totesi Sky Sportsin vodcastissa koronatauon tehneen hänelle pelkästään hyvää. Suomalaisässä on käyttänyt formulakuljettajalle hyvin harvinaisen tauon itsensä kehittämiseen – ja akkujen lataaminen on tehnyt hyvää myös henkisellä puolella.

Bottas on viihtynyt kevään aikana paljon polkupyörän selässä tuoreen tyttöystävänsä Tiffany Cromwellin innoittamana, mutta ajotuntuma on pysynyt yllä myös moottoroitujen ajoneuvojen ratissa.

– Olen pystynyt myös ajamaan paljon, toisin kuin monet muut kuljettajat. Olen ajanut kartingia ja rallia joka viikko sen jälkeen, kun palasimme Melbournesta. Minusta tuntuu hyvältä siis myös ajamisen kannalta, hän vakuutti Sky Sportsille.

Bottas odottaa heinäkuun alussa alkavaa kautta vesi kielellä. Lähtökohdat ovat ihanteelliset, ajoihan hän viime vuonna parhaan kautensa Mercedeksellä.

Hamilton (edessä) ja Bottas ottavat yhteen seuraavan kerran heinäkuussa.

MM-sarjan toiseksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen sijoittunut suomalainen nousi palkintokorokkeelle viisitoista kertaa ja juhli osakilpailuvoittoa neljästi.

Viime kausi oli kuitenkin vasta myrskyvaroitus, jos Bottasta on uskominen. Hän vakuutti olevansa nyt parempi kuin koskaan.

– Kaikki riippuu kärsivällisyydestä. Olemme työskennelleet nyt jo vuosia tiimin ja kisainsinöörini kanssa parantaaksemme ajotyyliäni ja minusta tuntuu, että olen saanut pari asiaa lisää työkalupakkiini, nastolalainen vihjasi arvoituksellisena.

Bottas paljasti kehittäneensä koronatauon aikana muun muassa suoriutumistaan mutkissa. Tallikaveri Hamilton ja muut maailmanmestaruudesta haaveilevat kuljettajat joutuvat siis olemaan varpaillaan ajamistaan kehittäneen ja nälkäisen suomalaisen kanssa.

Tavanomaista tiiviimpi F1-kalenteri on armoton, mutta Bottas on valmis.

– Tunnen olevani aiempaa kokonaisvaltaisempi kuljettaja ja olen parhaimmillani nyt myös fyysisesti, toivottavasti se näkyy myös radalla. Olen todella luottavainen ja henkisesti hyvässä tilanteessa. Kaikki on pelissä, hän latasi.

Sekä Bottaksen että Hamiltonin sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen.

Formulakausi käynnistyy Itävallan Salzburgissa 5. heinäkuuta ja 12. heinäkuuta kurvailtavalla tuplaosakilpailuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?