Anthony Hamilton latasi suorat sanat F1:n aloitusaikeista: ”Tuntuisi petolliselta katsoa Lewisiä ajamassa” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamiltonin isä latasi suorat sanat F1:n aikeista: ”Tuntuisi petolliselta katsoa Lewisiä ajamassa”

F1-sirkuksen paluu ei innosta Lewis Hamiltonin isää Anthony Hamiltonia.

Julkaistu: 4.6. 22:51

Lewis Hamiltonin isä Anthony Hamilton vastustaa kiihkeästi F1-kauden aloittamista heinäkuussa.

Koronapandemian tauolle laittama F1-sirkus palaa tositoimiin kuukauden päästä, kun kauden avauskilpailu ajetaan Itävallan Spielbergissä 5. heinäkuuta.

Kahden Itävallassa ajetun osakilpailun jälkeen siirrytään Isoon-Britanniaan, jossa Silverstonen rata isännöi kahta seuraavaa osakilpailua.

Kaikkia F1-ihmisiä päätös kauden aloittamisesta ei kuitenkaan ole ilahduttanut. Kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin isä Anthony Hamilton kommentoi jatkoaikeita kitkerään sävyyn ITV Newsille.

– Meillä pitäisi olla kärsivällisyyttä ja kunnioitusta odottaa siihen asti, että koronatartuntojen määrä on nollassa ja myös tärkeimpien alojen työntekijät voivat rentoutua ja nauttia urheilusta. Ymmärrän, että meidän pitää palata mahdollisimman pian, mutta sen pitäisi tapahtua mahdollisimman turvallisesti, Hamilton paalutti.

F1-sarja on valmistautunut paluuseensa kattavilla terveys- ja turvasäädöksillä, mutta Hamilton kokee, ettei kilparadoille pitäisi palata, ennen kuin koronapandemia on toden teolla selätetty.

– Moottoriurheilulla on globaali fanikunta. Nyt ei ole aika kääntää selkäämme niille, jotka eivät voi osallistua tai tulla katsomaan tapahtumiamme. Ilman faneja, meillä ei ole lajia, ja juuri nyt fanejamme on taistelemassa etulinjassa.

Lewis Hamilton ja hänen isänsä Anthony Hamilton Jenson Buttonin haastateltavana Silverstonessa kesällä 2019.

Lewis Hamilton jahtaa heinäkuussa alkavalla kaudella jo neljättä perättäistä ja yhteensä seitsemättä maailmanmestaruuttaan. Se nostaisi 35-vuotiaan britin Michael Schumacherin rinnalle eniten maailmanmestaruuksia voittaneeksi F1-kuljettajaksi.

Anthony Hamilton manageroi poikaansa tämän uran alkuvuosien ajan. Managerisuhteen riitaista loppua seuranneen välirikon jälkeen kaksikko on tätä nykyä taas läheisiä. Pojan mahdollinen menestys ei silti herätä Anthonyssa innostusta nykytilanteessa.

– Tuntuisi petolliselta katsella Lewisiä ajamassa tai juhlimassa palkintopallilla. En erityisesti haluaisi hurrata television edessä samalla kun tuhansia kuolee tämän viruksen takia, vanhempi Hamilton pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?