F1-pomo lataa kovaa tekstiä lajin mullistuksista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomo lataa kovaa tekstiä lajin mullistuksista – piikki oli tarkoitettu etenkin yhteen osoitteeseen: ”Parempaa tilaisuutta ei tule”

Red Bullin F1-tallin päällikkö Christian Horner on tiukasti uudistuslinjalla.

Julkaistu: 2.6. 6:17

Red Bullin nokkamiehen Christian Hornerin mukaan aika ei voisi olla kypsempi F1-sarjan uudistuksille.

F1-sarja ei saa koskaan parempaa tilaisuutta koettaa aika-ajojärjestelmän uudistamista kuin koronatauon jälkeen heinäkuun alussa. Tätä mieltä on Red Bullin tallipomo Christian Horner, joka antoi painavan tukensa uudistukselle Autosport-lehdessä.

Esillä ollut uudistus on kiistelty. Tämän kauden aloittaviin Itävallan ja Britannian kisoihin on viritelty uutuutta, jossa aika-ajot korvattaisiin lyhyellä pienoiskisalla eli sprintillä.

Sprinttiin ampaistaisiin käännetyssä järjestyksessä siten, että kuljettajien MM-sarjan viimeinen aloittaisi ykkösruudusta ja MM-sarjan johtaja viimeisestä ruudusta. Sprintin voittaja pääsisi varsinaisessa kisassa matkaan paalupaikalta.

Sekä Itävallassa että Britanniassa on määrä ajaa kaksi osakilpailua peräkkäisinä viikonloppuina. Suunnitelmissa sprinttijärjestelmä olisi käytössä molemmissa maissa toisena viikonloppuna.

Johtoajatuksena on, että järjestelmä toisi ohituksineen lisää mielenkiintoa varsinkin tilanteessa, jossa kisoja hinkataan samoilla radoilla. Kolikon toinen puoli on tietynlainen ”muovin maku” eli keinotekoisesti aikaan saatu kilpailutilanne.

Kokemusten perusteella voitaisiin kuitenkin miettiä, olisiko nykyinen lauantain aika-ajo heivattavissa myös normaalitilanteen vallitessa perinteisistä kisaviikonlopuista.

Autosportin mukaan uudistuksella oli tallien valtaosan tuki, mutta mestaritalli Mercedes olisi ollut suunnitelmaa vastaan.

Lehden mukaan myös Racing Pointilla olisi haluttu ottaa asiassa aikalisä.

– Parempaa tilaisuutta tähän ei tule kuin tuplakisoissa Itävallassa, Silverstonessa ja mahdollisesti jossain muualla tänä vuonna. Nyt on ihanteellinen tilanne kokeilla jotain erilaista, Horner sanoi Autosportin mukaan.

– Valitettavasti yksi talli oli tätä vastaan. On todella sääli menettää tällainen mahdollisuus, Horner jatkoi viitaten Mercedeksen suuntaan.

Mercedes-Benzin F1-tallin pomo Toto Wolff ja Christian Horner ovat eri mieltä sprinttikisasta.

Sky Sportsin mukaan Horner kertoi, että Mercedes-Benzin F1-tallin pomon Toto Wolffin mielestä uudistus toisi ”liikaa muuttujia” ja häiritsisi siten turhan paljon tallin ykkösmiehen Lewis Hamiltonin mestaruuden tavoittelua.

Hornerin mielestä Mercedeksen tallipomon olisi taivuttava toisiin aatoksiin F1-sarjan yhteisen edun nimissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?