Robert Kubican piti siirtyä Ferrarille 2012 - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrari-paikan menettäminen raastaa yhä F1-kuskia – ”En ole koskaan kertonut tätä kenellekään”

Robert Kubica ja Fernando Alonso vuonna 2010.

Julkaistu: 1.6. 8:06

Robert Kubican piti siirtyä Ferrarille kaudeksi 2012.

F1-varikon arvostetuimpiin kuljettajiin kuuluneen Robert Kubican tie tähtiin oli auki ennen hänen vakavaa rallionnettomuuttaan talvella 2011.

Puolalainen oli jo vuosia kuulunut lähtöruudukon kärkikuskeihin ja viimeiseksi ajanut erittäin vakuuttavan kauden Renault’lla 2010, kun hänen maailmansa synkkeni. Loukkaantuminen piti Kubican sivussa F1-radoilta yli kahdeksan vuoden ajan.

Kubica oli matkalla Ferrarille ja Fernando Alonson tallikaveriksi, mutta siirto ei koskaan toteutunut hänen käsivammansa takia.

Nyt Kubica on sivunnut aihetta italialaisen Corriere della Seran haastattelussa. Hän ei muuten ole juuri puhunut kariutuneesta siirrosta, mutta kuvaa nyt sen raastavan syvältä.

– Kerron sinulle jotain, mitä en ole koskaan kertonut kenellekään: pidän punaisista katuautoista. En kuitenkaan ole koskaan ostanut sellaista, koska oloni on parempi, kun en näe sellaista, Kubica sanoi.

Kubica kommentoi haastattelussa myös Ferrarin tuoretta ratkaisua palkata Carlos Sainz Sebastian Vettelin tilalle. Hän näkee ratkaisussa hyvät ja huonot puolensa ja sanoo, että Valtteri Bottaksen tai Daniel Ricciardon pestaaminen olisi ollut turvallisempaa, koska molemmilla on jo kokemusta voittamisesta.

Ferrarin ykköstykki on tulevina vuosina Charles Leclerc, joka ajoi viime vuonna ensimmäisen kautensa Ferrarilla.

– Leclerc olisi voinut voittaa jo toisen kisansa Ferrarilla Bahrainissa (ilman teknistä ongelmaa). Hänen suorituskyvystään yllättyneet eivät ymmärrä kauheasti kuljettajista. Oli normaalia, että Charlesin kaltainen kuski aiheutti ongelmia Vettelille, Kubica sanoi.

Kubica ajoi viime vuonna kilpaa Williamsilla muttei ollut entisensä. Hän hävisi aika-ajovertailun tallitoverilleen, huipputulokas George Russellille 0–21. Nyt Kubica on puolalaisen Orlenin tukemana Alfa Romeon kolmoskuski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?