Paljastus F1-tallien kokouksesta – Mercedes torppaamassa kiistellyn uudistuksen: ”Teki vastustuksensa selväksi” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Paljastus F1-tallien kokouksesta – Mercedes torppaamassa kiistellyn uudistuksen: ”Teki vastustuksensa selväksi”

Autosportin ja Motorsportin mukaan Mercedes vastustaa kiisteltyä aika-ajouudistusta.

Tuttu näky viime vuosilta: Mercedekset, kuvassa Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, ovat autoletkan kärjessä.

31.5.2020 15:52

Formula ykkösten tämän hetken kuuma puheenaihe on suunniteltu muutos perinteiseen aika-ajoformaattiin. Tämän kauden aloittaviin Itävallan ja Iso-Britannian kisoihin viritellään uutuutta, jossa aika-ajot korvattaisiin lyhyellä pienoiskisalla, sprintillä.

Sprinttiin lähdettäisiin käännetyssä järjestyksessä siten, että kuljettajien MM-sarjan viimeinen aloittaisi ykkösruudusta ja MM-sarjan johtaja viimeisestä ruudusta. Sprintin voittaja aloittaisi paalupaikalta.

Sekä Itävallassa että Isossa-Britanniassa on määrä ajaa kaksi osakilpailua peräkkäisinä viikonloppuina. Suunnitelman mukaan sprinttisysteemi olisi käytössä molemmissa maissa toisena viikonloppuna.

F1:n oikeuksia hallitsevan Liberty Median, Kansainvälisen autoliitto FIAn ja F1-tallien edustajat keskustelivat muutoksesta perjantaisessa kokouksessaan. FIA ja suurin osa talleista kannattivat uudistusta. Koska kyseessä on iso muutos, kaikkien 10 tallin pitää olla yksimielisiä asiasta.

Autourheilusivustot Autosport ja Motorsport paljastavat, että kokouksessa yksi talli vastusti uudistusta äänekkäästi: viime vuosina F1-sarjaa dominoinut Mercedes.

– Mercedes teki vastustuksensa selväksi, Autosport kuvasi kokouksen tapahtumia.

Mercedeksen vastustuksen lisäksi muutaman tallin kerrotaan ilmoittaneen, että he tarvitsevat päätöksen muodostamiseen lisää aikaa.

Kyseinen uudistus on ollut F1-sarjassa tapetilla aiemminkin. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ilmaissut kritiikkinsä sitä kohtaan.

– Äänestin sitä vastaan, sillä kun katsot 100 metrin finaalia olympialaisissa, et laita Usain Boltia aloittamaan viisi metriä kauempaa vain siksi että saat kisan lopusta mielenkiintoisen, Wolff kommentoi tuolloin sprintteritähti Boltiin viitaten.

Toto Wolff ja Mercedes vastustavat sprinttisysteemillä ratkaistavaa lähtöjärjestystä.

Autosportin mukaan uuden aika-ajosysteemin tarkoituksena on lisätä Itävallan ja Iso-Britannian jälkimmäisten osakilpailuviikonloppujen kiinnostavuutta.

Virallinen äänestys asiasta järjestetään ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?