Lähde: Toto Wolff jättää paikkansa Mercedeksen F1-tallissa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lähde: Toto Wolff jättää paikkansa Mercedeksen F1-tallissa

Lähteen mukaan Wolff ei jatka tallipäällikön pestissä ensi vuonna. Kuva viime syksyltä.

Julkaistu: 28.5. 19:23

Toto Wolff on lähteen mukaan hamuamassa toisenlaista roolia saksalaistallista.

F1-talli Mercedeksen tallipomo Toto Wolff on jättämässä tallipäällikön paikkansa tämän kauden jälkeen. Asiasta uutisoi F1-insider.

Median tietojen mukaan Wolff siirtyy tehdastiimissä tarkkailijatehtäviin ja jatkaa edelleen yhtiön johtokunnassa. Hänen seuraajaansa ei ole vielä nimitetty.

Wolffin taival formula ykkösissä alkoi vuonna 2009. Aiemmin kilpakuskin uraakin yrittänyt itävaltalainen osti osuuden Williamsin tallista ja päätyi lopulta sen toiminnanjohtajaksi 2012.

Seuraavana vuonna Mercedes osoitti kiinnostuksensa, ja Wolff siirtyi saksalaistalliin tallipäälliköksi ja osti samalla 30 prosentin osuuden siitä itselleen. Loput omistaa saksalainen ajoneuvoyhtiö Daimler.

F1-insiderin mukaan Wolff, 48, ja tämän ystävä, kanadalaismiljardööri Lawrence Stroll olisivat hankkimassa tallista entistä suurempaa osuutta. Stroll, 60, osaomistaa Racing Pointin F1-tallin.

Jo jonkin aikaa huhuttu Wolffin siirtyminen syrjään lisää kierroksia Mercedeksen ympärillä vellovaan kuohuntaan.

Viime viikkojen kuskisiirrot formula ykkösissä – Sebastian Vettelin väistyminen Ferrarilta, Carlos Sainz juniorin siirtyminen hänen tilalleen ja epätietous Vettelin uudesta osoitteesa – ovat nostaneet Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen nimen siirtouhan alle. Tallin supertähti Lewis Hamilton on puhunut julkisuudessa motivaatio-ongelmistaan, mutta brittimestarin paikka ei ole uhattuna.

Kummankin sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen.

F1-kautta ollaan aloittamassa heinäkuussa kahdella kisalla Itävallassa ja kahdella Iso-Britanniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?