Paljastus sisäpiiristä: Sebastian Vettel haluaa viedä Valtteri Bottaksen paikan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Paljastus sisäpiiristä: Sebastian Vettel haluaa viedä Valtteri Bottaksen paikan

Sebastian Vettel ja Bernie Ecclestone.

Julkaistu: 28.5. 14:54

Sebastian Vettel haluaisi Lewis Hamiltonin tallikaveriksi, Bernie Ecclestone vihjaa.

Entinen F1-sarjan hallitsija Bernie Ecclestone, 89, on tunnetusti läheinen nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin kanssa.

Kesällä 33 vuotta täyttävän Vettelin tulevaisuus on hämärän peitossa, sillä Ferrari kertoi hiljattain saksalaisen lähtevän Maranellosta kauden 2020 päätteeksi.

Vettelin vaihtoehdot ensi kaudeksi ovat melko rajalliset. Pikkutalleihin lähtemistä pidetään hyvin epätodennäköistä, ja kun Max Verstappeniin luottavan Red Bullinkin ovi ex-tähdelleen on tiettävästi kiinni, jokseenkin realistisia mahdollisuuksia ovat lähinnä Mercedes ja Aston Martin eli nykyinen Racing Point.

– Olemme jutelleet melko paljon. Ehkä hänen täytyisi pitää välivuosi, Ecclestone kommentoi Evening Standardille.

– Sitten hän voisi tulla takaisin 2022, kun uudet sääntömuutokset astuvat voimaan. Se antaisi hänelle mahdollisuuden odottaa ja katsoa, miten F1 muuttuu. Ymmärtääkseni hän kuitenkin haluaisi ajaa Mercedeksellä Lewistä (Hamilton) vastaan, Ecclestone paljasti.

Vettel ja Hamilton samassa tallissa olisi todellinen superkaksikko, sillä he ovat voittaneet kaikki F1-mestaruudet vuodesta 2010 lähtien lukuun ottamatta kautta 2016, jolloin Nico Rosberg peittosi niukasti Hamiltonin, joka kärsi tallikaveriaan useammin teknisistä ongelmista.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin, 35, sopimus Mercedeksen kanssa on katkolla – kuten myös tallipomo Toto Wolffin sekä tallin toisen kuskin Valtteri Bottaksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?