Nyt tärähti villi spekulaatio Kimi Räikkösestä ja Mick Schumacherista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Räikkösen entinen tallikaveri täräytti villin spekulaation – Schumacher Kimin tallikaveriksi jo tänä vuonna?

Mick Schumacher antoi paalupaikkakuskin Pirelli-palkinnon Kimi Räikköselle Monzassa 2018.

Julkaistu: 26.5. 20:21

Nick Heidfeld puhui Mick Schumacherin urakehityksestä.

Formula kolmosten eurosarjan 2018 voittanut Mick Schumacher hyppäsi viime vuonna F2-sarjaan ja oli debyyttikaudellaan 12:s.

Schumacher, 21, jatkaa tänä vuonna mahtitalli Preman väreissä formula kakkosissa. Entinen F1-kuljettaja Nick Heidfeld pitää kuitenkin mahdollisena, että Schumacher nousisi jo kesken kauden Kimi Räikkösen rinnalle Alfa Romeo -talliin.

– Jos hän ajaa huipputasolla formula kakkosissa ja Antonio Giovinazzilla on jopa suurempia vaikeuksia kuin viime vuonna, en ihmettelisi, jos hän olisi Alfalla jossain vaiheessa kautta, Heidfeld täräytti Saksan Sky-kanavalla.

Räikkösen tallikaverina Sauberilla 2001 ajanut Heidfeld muistutti myös Schumacherin perheestä löytyvästä tietotaidosta. Se tosin sotii jokseenkin vastaan ajatusta, jonka mukaan Mick Schumacher ajaisi kuninkuusluokassa jo tänä vuonna.

– He tietävät tarkalleen, mitä tehdä ja osaavat varoa liian aikaisin formula ykkösiin nousemista, Heidfeld sanoi Motorsport-Totalin siteeraamassa Skyn videohaastattelussa.

Schumacher on kuulunut Ferrarin kuljettaja-akatemiaan viime vuodesta lähtien. Ferrari saa istuttaa toiseen Alfaan haluamansa kuljettajan, ja tällä hetkellä positio on italialaisen Giovinazzin hallussa.

Mick Schumacherin isä on seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher, jota ei ole nähty julkisuudessa hänen vakavan lasketteluonnettomuutensa jälkeen. Schumacher sai vakavan päävamman joulukuussa 2013.

Michael Schumacherin veljen Ralf Schumacherin poika David, 19, on hänkin kilpa-ajaja. Mickin serkun on tarkoitus kisata F3-sarjassa tänä vuonna. Hän oli viime sunnuntaina mukana F1-sarjan järjestämässä virtuaalikisassa Racing Point -tallin väreissä.

Kimi Räikkönen on ajanut mittavalla F1-urallaan toistaiseksi kilpaa yhtä isä–poika-paria vastaan.

Jos Verstappen ajoi Räikkösen kanssa ykkösissä 2001 ja 2003, hänen poikansa Max Verstappen on ajanut MM-sarjassa vuodesta 2015.

Koronaviruspandemian viivyttämän F1-kauden on tarkoitus alkaa heinäkuussa Itävallan Red Bull Ringillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?