Renault’n F1-talli ei kiirehdi kuskivalinnan kanssa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Herkullinen ajatus Valtteri Bottaksen päätymisestä Renault’lle yhä ilmassa – tallissa on tarjolla monivuotinen sopimus

Daniel Ricciardolle etsitään seuraajaa Renault’n F1-talliin.

Julkaistu: 26.5. 10:14

Renault ei kiirehdi kuskivalinnan kanssa.

Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on ilmoittanut, ettei talli tule ilmoittamaan Esteban Oconin kuskiparia ensi vuodelle ennen kuluvan GP-kauden alkua.

Ilmoitus lyö mukavasti löylyä sille kuskiskenaariolle, että Mercedes pohtisi Sebastian Vettelin tai George Russellin palkkaamista Lewis Hamiltonin pariksi ja näin Valtteri Bottas voisi olla siirtymässä ranskalaistalliin tulokkaan tieltä.

Abiteboul totesi Motorsportin haastattelussa, ettei Renault aio hosua uuden kuskin palkkaamisen suhteen.

–  Yhtään kisaa ei ole vielä ajettu, ei yhden yhtä harjoitustakaan. Täytyy saada tieto, missä tämän kauden kaluston osalta mennään ennen kuin olemme valmiita tekemään päätöksen ensi kauden kuskista, Abiteboul sanoi.

Paikka Renault’lla vapautui, kun Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille täyttämään Carlos Sainzin paikkaa. Tämä siirtyy Ferrarille Vettelin ajokenkiin.

Abiteboulin mukaan Renault’n johdon puntarissa on pidemmän kuin vain ensi kauden mittainen kuskivalinta.

– Päätöksen tulevasta kuskista täytyy olla onnistunut, koska se heijastuu lähivuosiin. Kaudella 2021 meillä ajava on todennäköisesti riveissämme myös 2022.

Bottas on ajanut viime vuodet Mercedeksellä kauden mittaisilla sopimuksilla.

MM-sarja yritetään käynnistää tuplakisalla Itävallassa heinäkuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna. Kisoja pyritään järjestämään yhteensä 15–18 kappaletta siten, että GP-kausi päättyisi joulukuun puolivälissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?