Charles Leclerc otti kantaa spekulaatioon Ferrarin ykköskuskista – miten lausuntoa pitäisi tulkita? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Charles Leclerc otti kantaa spekulaatioon Ferrarin ykköskuskista – miten lausuntoa pitäisi tulkita?

Leclerc lyhytelokuvan kuvauksissa Monacossa sunnuntaina 24. toukokuuta.

Julkaistu: 25.5. 20:52

Charles Leclerc ja Carlos Sainz ajavat Ferrarilla ensi kaudesta alkaen. Onko tallilla tuolloin ykköskuskia?

Charles Leclerc saa ensi vuodesta alkaen uudeksi tallitoverikseen Ferrarilla Carlos Sainzin.

Sebastian Vettel oli tallin ykköskuski viime kaudella, mutta Leclerc nousi haastamaan saksalaista tiukasti jo ensimmäisellä kaudellaan italialaistallissa.

Nuoren monacolaisen onkin povattu olevan Ferrarin tuleva hallitsija. Vielä tämän kauden McLarenilla kurvailevan Sainzin rooliksi jäisi tässä yhtälössä uskollisen kakkoskuskin viitta ensi kaudesta lähtien.

Spekulaatiot Ferrarin kuskien roolituksesta voidaan lopettaa, mikäli Leclercin sanaan on luottaminen. 22-vuotias rattivirtuoosi painotti L’Equipen haastattelussa, että kaksikko lähtee ensi kauteen samalta viivalta.

– Minusta ei ole tullut numero ykköstä. Minusta Carlos on hieno kuljettaja. Ja hän tulee näyttämään sen, ellei se jo ole päivänselvää kaikille, Leclerc sanoi ranskalaislehdelle Yahoo Sportin mukaan.

Vettel (vs.) auttoi Leclercia paljon tämän debyyttikaudellaan Ferrarilla.

Moni asia kuitenkin muuttuu Ferrarilla Vettelin lähdön myötä.

Tämän kauden loppuun italialaistallia edustava saksalainen on ajanut F1-sarjassa jo 12 vuotta ja voittanut neljä maailmanmestaruutta. Sainz on sen sijaan 25-vuotias ja Vettelin nähden verrattain kokematon kuljettaja.

Leclerc hehkutti Vettelin roolia hänen sopeutumisessaan Ferrarille. Hän sanoi oppineensa saksalaiselta todella paljon jo yhden yhteisen kauden aikana.

Monacolainen myönsi samaan hengenvetoon sen ”olevan totta”, että tilanne Sainzin kanssa tulee olemaan erilainen.

Lausunto on monitulkintainen, koska Leclerc ei avannut tarkemmin sitä, miten hän kokee asetelman muuttuvan. Uskooko hän sittenkin olevansa tallin kiistaton ykköskuski viime kaudesta poiketen vai eroaako tilanne ainoastaan siten, ettei rinnalla ole enää kokenutta tallitoveria?

– Toki Carlos tulee haastamaan minua ja olemaan todella nopea, hän tyytyi toteamaan arvoituksellisesti.

Tuolla kommentilla Leclerc vihjasi Sainzin olevan haastajan asemassa.

Sainz sijoittui viime kaudella F1-sarjan kuudenneksi.

Leclerc osoitti poikkeuksellisen lahjakkuutensa jo debyyttikaudellaan Ferrarilla. Myös Sainz tunnetaan kunnianhimoisena voittajatyyppinä, joka ei myy nahkaansa halvalla.

F3-sarjassa Sainzin tallipäällikkönä toiminut Trevor Carlin povasi, että espanjalaiskuljettaja panee Leclercin todella tiukoille.

– Carlos on vietävän hyvä. Charlesilla saattaa olla etu häneen nähden aika-ajotilanteessa, mutta kun kisan aika koittaa, Carlos tulee olemaan toden teolla Leclercin kimpussa. Hän tulee taistelemaan kovaa ansaitakseen kannuksensa, todella kovaa, Carlin ennusti Reutersille.

Leclercillä on sopimus Ferrarrille vuoteen 2024 ja Sainzilla 2022 saakka.

Koronaviruksen lykkäämän F1-kauden alkua kaavaillaan heinäkuun alkuun Itävaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?