Näyttääkö myös F1-kisoissa tällaiselta tällä kaudella? ”En uskonut sen olevan näin erilaista” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Näyttääkö myös F1-kisoissa tällaiselta tällä kaudella? ”En uskonut sen olevan näin erilaista”

Nascar-kuljettajat kuuntelivat kisaa edeltäneen Yhdysvaltain kansallishymnin maskit kasvoillaan.

Julkaistu: 22.5. 13:03

Nascar palasi hiljattain kilparadoille tyhjien katsomoiden edessä.

Yhdysvaltain autourheilun mahtisarja Nascar palasi kilparadoille runsaan kahden kuukauden tauon jälkeen. Nascarissa kisattiin sunnuntaina ja keskiviikkona Darlingtonissa Etelä-Carolinassa.

Ennen rata-alueelle saapumista jokaiselta mitattiin ruumiinlämpö. Kättelyt, ylävitoset ja kaikenlaiset kontaktit oli kielletty. Myös rataa ympäröivät, 47 000 ihmistä vetävät katsomot olivat tyhjinä.

Tallien henkilökuntien ja muiden taustahenkilöiden määrä oli rajattu mahdollisimman pieneksi. Paikalla oli alle 900 ihmistä, kun Forbesin mukaan normaalina kisaviikonloppuna rata-alueella häärää jopa 3 700 työntekijää.

Kaikki oli velvoitettu jättisakon uhalla käyttämään suojamaskia.

– En uskonut sen olevan näin erilaista. Sitten voitimme, ja siellä oli kuolemanhiljaista, paluukisan voittaja Kevin Harvick sanoi Foxille.

Korona-ajan Nascar näyttää suuntaviivoja myös F1-sarjaan. Jos formulakausi päästään ajamaan, ainakin osa kisoista ja ehkäpä kaikki kisat käydään tyhjien katsomoiden edessä. Tällä tietoa F1-kauden avauskisan on määrä olla heinäkuun alussa Itävallassa.

Chase Briscoe (vas.) voitti keskiviikon kisan Darlingtonissa ja sai käsiinsä voittopokaalin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?