F1-piirileikissä villejä huhuja: Valtteri Bottasta viedään Renault’lle – näin kommentoi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-piirileikissä villejä huhuja: Valtteri Bottasta viedään Renault’lle – näin kommentoi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Toto Wolff ja Mercedeksen työntekijät juhlivat tallin kaksoisvoittoa Barcelonassa 2018.

Julkaistu: 21.5. 21:54

Toto Wolff kommentoi varovaisesti F1-piirien vellovaa huhumyllyä.

Nelinkertaisen F1-maailmanmestarin Sebastian Vettelin työsuhteen loppuminen Ferrarilla tämän vuoden jälkeen on käynnistänyt huhumyllyn, johon on joutunut myös Mercedes-tallin Valtteri Bottas.

Ferrarilla alle odotusten suoriutunutta 32-vuotiasta Vetteliä viedään huhuissa Mercedekselle Lewis Hamiltonin tallikaveriksi. Toisen huhun mukaan Mercedeksen uusi kuski olisi englantilainen George Russell.

Jos jompikumpi siirto toteutuu, Bottaksen, 30, olisi löydettävä uusi työpaikka. Bottaksen sopimus Mercedeksellä on tämän vuoden jälkeen joka tapauksessa katkolla.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin Motorsport-Total.com-saksalaissivuston väitteestä, jonka mukaan Bottaksen taustavoimista Didier Coton olisi jo aloittanut neuvottelut Renault’n tallipäällikön Cyril Abiteboulin kanssa suomalaiskuskin siirtymisestä Renault’lle.

Nyt sanaisen arkkunsa on avannut myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, joka kommentoi vellovaa huhumyllyä varovaisesti.

Hän kertoi La Gazzetta dello Sportille, että puhuu ensin Hamiltonin ja Bottaksen kanssa ennen kuin harkitsee talliin uusia hankintoja.

Wolff varoittaa menemästä asioiden edelle. Tämän vuoden MM-sarjasta ei ole koronakriisin takia takana yhtään kilpailua.

– Vasta kun kausi 2020 on päässyt vauhtiin, voi katsoa ulospäin, minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla, Wolff kuvaili Motorsport-total.comille.

Renault’lta vapautuu tämän vuoden jälkeen tallipaikka australialaisen Daniel Ricciardon siirtyessä McLarenille. Espanjalainen Carlos Sainz jr. taas vaihtaa saksalaisen Vettelin korvaajaksi Ferrarille.

Renault’lle on huhuissa toisaalta tyrkytetty kaksinkertaista maailmanmestaria Fernando Alonsoa. Espanjalainen Alonso ei kaudella 2019 ajanut F1-kilpailuissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?