Lähde: Valtteri Bottas menettää ajopaikkansa Mercedeksellä – korvaaja jo päätetty

Motorsportin mukaan Valtteri Bottas ei kuulu Mercedeksen suunnitelmiin enää kaudella 2021.

Italialaistoimittajan mukaan Valtteri Bottas (oik.) on menettämässä paikkansa Mercedeksellä nuorelle George Russellille. Russell, 22, on Mercedeksen kuskiakatemian kasvatteja.

20.5.2020 18:26

Arvostetun F1-toimittajan Franco Nugnesin mukaan Mercedeksen kauden 2021 kisakuskit ovat tallin nykyinen tähtikuski, kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ja tällä hetkellä Williamsilla ajava George Russell.

Nugnes kirjoittaa italiankielisessä Motorsportissa, että ”Mercedeksellä on selvä idea vuodelle 2021”: Hamilton ja Russell.

Nugnesia pidetään hyvin perillä asioista olevana F1-toimittajana. Aiemmin toukokuussa hän kertoi ensimmäisten joukossa Carlos Sainzin Ferrari-sopimuksesta ennen virallisia ilmoituksia.

Mikäli Nugnesin tieto pitää paikkaansa, se tarkoittaisi että Mercedeksen huipputallissa kaudesta 2017 ajanut Valtteri Bottas joutuisi ensi kaudeksi etsimään uuden tallin.

Nugnesin mukaan Mercedeksen on ensin solmittava jatkosopimus tallipäällikkönsä Toto Wolffin kanssa. Wolffin sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu kuluvan vuoden lopulla. Aiemmin on huhuttu, että Wolff siirtyisi Aston Martinin F1-projektiin tai jopa koko F1-organisaation johtoon.

Jos ja kun Wolff allekirjoittaa uuden sopimuksen Mercedeksen kanssa, se tarkoittaa Nugnesin mukaan myös sitä, että Hamilton jatkaisi tallissa.

– Valtterista tulisi näin ollen Mercedeksen uhrilammas, Nugnes kirjoittaa ja lisää, että Bottaksella voisi olla useampia tallimahdollisuuksia: Aston Martin, Renault ja Williams.

Nugnes kirjoittaa Bottaksen olevan aliarvostettu kuski. Hän muistuttaa, että suomalainen sijoittui viime kaudella MM-sarjassa Hamiltonin jälkeen toiseksi.

Englantilaiskuski George Russell, 22, on Mercedeksen kuljettaja-akatemian kasvatti. Nugnesin mukaan Russell olisi nyt ensi kaudeksi saamassa tilaisuuden päästä näyttämään taitonsa Mercedeksen ratissa.

Russellin palkkaaminen tarkoittaisi myös sitä, ettei Ferrarilta tämän kauden jälkeen lähtevä Sebastian Vettel ole Mercedeksen suunnitelmissa. Nugnesin mukaan Wolff haluaa mieluummin nostaa esille tallin omia kasvatteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?