Kylmää vettä Valtteri Bottaksen niskaan? Mercedeksen pomo ei sulje pois Sebastian Vettelin palkkaamista – ”Keskitymme menestykseen” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kylmää vettä Valtteri Bottaksen niskaan? Mercedeksen pomo ei sulje pois Sebastian Vettelin palkkaamista – ”Keskitymme menestykseen”

Sebastian Vettel lähtee Ferrarilta tämän vuoden jälkeen.

Julkaistu: 17.5. 20:30

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei tyrmännyt ajatusta siitä, että Sebastian Vettel ajaisi ensi vuonna hänen tallissaan.

Sebastian Vettel jättää Ferrarin tämän vuoden jälkeen, ja spekulaatiot hänen tulevaisuudestaan käyvät kuumina.

Vieläkö 32-vuotias saksalainen nelinkertainen maailmanmestari saisi pestin huipputallista vai lopettaako hän huippu-uransa? Vettelin ei uskota lähtevän ajamaan vain ajamisen ilosta pikkutalleihin, vaan hän tarvitsisi jatkaakseen kilpailukykyisen tiimin.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei sulje pois vaihtoehtoa, että Vettel siirtyisi hänen talliinsa kaudeksi 2021. Tänä vuonna Mercedeksen ykköskuskina on Lewis Hamilton ja kakkosena Valtteri Bottas.

Heidän sopimuksensa kattavat enää tämän vuoden. Britti Hamilton on voittanut kuudesta maailmanmestaruudestaan viisi Mercedeksellä. Myös Vettelin kyvyt tiedetään – erityisesti hänen kotimaansa tallissa.

– Totta kai saksalainen ajaja saksalaisessa autossa olisi hyvä markkinointijuttu. Keskitymme menestykseen, ja Sebastian tietysti on erittäin hyvä. Hän päättää itse, siirtyykö johonkin talliin vai lopettaako, Wolff sanoi Itävallan tv:tä lainanneen insideracing.comin mukaan.

Vettel voitti maailmanmestaruutensa putkeen Red Bullilla 2010–13. Hän on ajanut viisi viime kautta Ferrarilla ilman toivomaansa tulosta. Vettelin sijoittui MM-sarjassa italialaislegendan edustajana parhaimmillaan kakkoseksi.

Tallipäällikkö Wolffin mukaan Mercedes ei aio hätiköidä tulevaisuuden suunnitelmiensa kanssa. Mersulla keskitytään juuri nyt tämän hetken kuskeihin.

Alpha Taurin pomo Franz Tost uskoo Vettelillä riittävän yhä motivaatiota, joten ura saattaa jatkua.

– Jonkin loppu tarkoittaa aina jonkin alkua. Riippuu tallipaikasta. Sebastian Vettel on sen kaliiperin kuski, joka pystyy taistelemaan mestaruudesta, Tost sanoi formula1.comin mukaan.

Tost muistutti, ettei Vettelin tarvitse jäädä roikkumaan mukaan rahan vuoksi.

– En usko, että hänen tarvitsee enää jatkaa kilpailemista rahan takia. Mestarit eivät mieti rahaa. Heitä motivoi voittaminen, ei raha, Tost sanoi.

Ferrari on vahvistanut, että ensi vuonna sen väreissä Charles Leclercin tallikaverina ajaa Carlos Sainz jr, joka siirtyy talliin McLarenilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?