Miksi Ferrari sivuutti suojattinsa Antonio Giovinazzin kuskivalinnassa? Tallipomolta tyhjentävä vastaus - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Miksi Ferrari sivuutti oman suojattinsa kuskivalinnassa? Tallipomolta tyhjentävä vastaus

Giovinazzi debytoi F1-sarjassa vuonna 2017.

Julkaistu: 17.5. 6:40

Huhut veivät Antonio Giovinazzia Ferrarille. Italialaistallin valinta kuitenkin kohdistui Carlos Sainziin.

Ferrari sai lopulta haluamansa, kun se palkkasi Carlos Sainzin tallista ensi kaudeksi poistuvan Sebastian Vettelin tilalle. Sainz oli tiettävästi Ferrarin ykkösvaihtoehto, mutta myös Alfa Romeon Antonio Giovinazzi yhdistettiin vahvasti italialaistalliin ennen espanjalaiskuskin sopimuksen vahvistamista.

Esimerkiksi Mika Salo nosti IS:n haastattelussa esille juuri Giovinazzin nimen.

Huhut eivät ole tuulesta temmattuja, sillä viime kaudella ensimmäisen kokonaisen F1-kautensa ajanut italialainen on Ferrarin suojatti ja akatemiakuski. Hänet kiinnitettiin tallin kolmoskuljettajaksi vuonna 2016, ja myös sopimus Alfa Romeolle oli Ferrarin junailema.

26-vuotias Giovinazzi on siis ainakin jossain määrin osa Ferrarin tulevaisuudensuunnitelmia, mutta hänen aikansa ei koittanut vielä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto antoi Sky Sports Italian haastattelussa tyhjentävän vastauksen siitä, miksei valinta kohdistunut tallin omaan kasvattiin.

– Arvostan Antoniota paljon. Viime kausi oli kuitenkin hänen ensimmäisensä F1-sarjassa, ja mielestäni Ferrarille meno vain vuoden kokemuksella olisi ollut liian iso vastuu hänelle.

Sebastian Vettelin (vas.) ja Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton tiet eroavat tämän kauden jälkeen.

Giovinazzin debyyttikausi Alfa Romeolla oli nousujohteinen. Neljästi pisteille ajanut italialainen paransi otteitaan kauden mittaan ja sijoittui kauden toiseksi viimeisessä Brasilian GP:ssä hienosti viidenneksi.

Kehitettävää kuitenkin riittää, sillä hän jäi selvästi suomalaistallikaverinsa Kimi Räikkösen varjoon ja oli lopulta MM-sarjan neljänneksi viimeinen.

Binotto vakuutti, ettei Giovinazzia ole silti unohdettu.

– Luotamme hänen kehittymiseensä ja autamme häntä siinä parhaamme mukaan. Hän on osa suunnitelmiamme, mutta hänen täytyy kerätä lisää kokemusta Formula 1:stä, tallipomo totesi.

Giovinazzi joutuu odottamaan tilaisuuttaan ainakin vielä kaksi vuotta sillä Ferrari on kiinnittänyt Sainzin vuoteen 2022 ja Charles Leclercin 2024 saakka. Giovinazzin sopimus Alfa Romeolla loppuu kauden 2020 jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?