Kova väite: Ferrari pelasi härskiä kulissipeliä Sebastian Vettelin kustannuksella - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kova väite: Ferrari pelasi härskiä kulissipeliä Sebastian Vettelin kustannuksella

Sebastian Vettel tunnettiin nuoremmalla iällä kujeilina, mutta viime vuosina hänet on usein kuvattu vakavana.

Julkaistu: 16.5. 15:36

Ferrari ei tarjonnut lainkaan jatkosopimusta Sebastian Vettelille, kertoo The Race -sivusto lähteisiinsä nojaten.

Ferrari ei tarjonnut lainkaan jatkosopimusta Sebastian Vettelille. Näin kertoo The Race -sivusto omiin lähteisiinsä vedoten.

Ferrari tiedotti tällä viikolla, että sen yhteistyö nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin, 32, kanssa päättyy tämän vuoden jälkeen.

Yhteistyön loppumista perusteltiin korulauseiden ryydittäminä lähinnä sillä, että tavoitteiden saavuttamiseksi on nyt mentävä eri teitä.

Myöhemmin vahvistettiin, että toiseksi Ferrarin kuljettajaksi monacolaisajaja Charles Leclercin rinnalle saapuu ensi vuonna McLarenilta siirtyvä Carlos Sainz Jr.

Mediassa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Ferrari olisi tarjonnut Vettelille yksivuotiasta jatkokontrahtia, mutta tämä olisi halunnut pidemmän sopimuksen. Tällaisia tietoja liikkui sekä ennen että jälkeen Ferrarin virallisen ilmoituksen.

Myös mahdollisen sopimustarjouksen taloudellisella arvolla on spekuloitu. Vettel painotti jo aiemmin julkisuudessa, ettei rahalla olisi suurta painoarvoa jos hänen F1-uransa vielä mahdollisesti jatkuu.

The Race kuitenkin kertoo, ettei Ferrari olisi tarjonnut lainkaan jatkosopimusta saksalaistähdelle. The Racen mukaan italialaistalli olisi sopinut Carlos Sainzin pestaamisesta jo talvella ennen kalenteriin merkittyä kauden avauskilpailua Australiassa.

Ei mitään hymypoikia: Sebastian Vettel, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ja Charles Leclerc kuvattuna syyskuussa 2019.

The Race kertoo, että Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto olisi tehnyt päätöksen Vettelin suhteen jo kauden 2019 jälkeen. Viime kausi oli Vetteliltä vaisu ja Ferrarien kuskien välillä nähtiin kasvavia jännitteitä.

Vettelin jatkosuunnitelmista ei ole tällä erää tietoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?