Sebastian Vettelin kohtalo on karu - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Sebastian Vettelin kohtalo on karu – ovet sulkeutuvat yksi toisensa jälkeen

Sebastian Vettelin ura F1-huipulla on päättymässä.

Julkaistu: 15.5. 21:35

McLaren ei edes harkinnut palkkaavansa nelinkertaista maailmanmestaria

Formula 1:n mahtitallien ovet sulkeutuvat Sebastian Vetteliltä yksi toisensa jälkeen.

Kuskimarkkinat riehaantuivat, kun Ferrarin ja Vettelin jatkosopimusneuvottelut kariutuivat tuloksettomina, ja italialaistalli valitsi espanjalaisen Carlos Sainz juniorin monacolaisen Charles Leclercin tallitoveriksi.

Nelinkertaisen maailmanmestarin vaihtoehdot vähenivät, kun McLaren kaappasi australialaisen Daniel Ricciardon Sainzin korvaajaksi.

Vettelin tähti näyttää himmenneen lähes näkymättömäksi, sillä McLarenin tallipäällikkö Zak Brown ilmoitti Sky Sportsin haastattelussa, ettei tallissa edes hankittu entisen mestarin värväystä.

Brown tiesi ennalta, että Sainz saattaa olla lähdössä Maranelloon. Hän kartoitti hyvissä ajoin parhaaksi vaihtoehdoksi Ricciardon, jonka kanssa McLaren neuvotteli pitkään jo 2019.

– Seb on tietenkin mahtava kuljettaja ja nelinkertainen maailmanmestari. Hänen neuvottelunsa Ferrarin kanssa venyivät pitkiksi, ja me olimme jo siinä vaiheessa päätyneet Danieliin tai Carlosin jatkoon. Se oli pitkälti päätetty, kun saimme uutiset Sebin tilanteesta, Brown kertoi Autosportin siteeraamassa tv-haastattelussa.

Brownin mukaan neuvottelut toteutuneista sopimuksista alkoivat jo ennen koronapandemiaa.

Sen takia kaikki oli valmista tallien nopeisiin liikkeisiin heti, kun Vettelin paikka Ferrarilla aukesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?