Kommentti: Ferrari uhkaa päätyä outoon asetelmaan – niin kävi edellisen kerran Räikkösen debytoidessa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kommentti: Ferrari uhkaa päätyä outoon asetelmaan – niin kävi edellisen kerran Räikkösen debytoidessa

Ferrari laskee valtavasti 22-vuotiaan Charles Leclercin varaan.

Julkaistu: 14.5. 12:56, Päivitetty 14.5. 13:44

Ferrarin tuore kuljettajapäätös osoittaa, että tallissa luotetaan valtavasti Charles Leclerciin, kirjoittaa toimittaja Tuomas Arkimies.

Ferrarin strategiana on yleensä ollut, että sen väreissä ajaa maailmanmestari. Näin on ollut jo vuosia.

Ajatusmalli on ollut, että maailman maineikkain kilpa-auto tarvitsee ajajakseen aina poikkeuksellisen valovoimaisen tähden – sellaisen, jonka myös niin sanottu suuri yleisö tietää tähdeksi. Maailmanmestarin siis.

Ferrarin markkinointi perustuu käytännössä täysin kilpa-autoiluun. Italialaismerkki ammentaa paljon rikkaasta historiastaan ja perinteistään. Ferrari on iso osa F1-mytologiaa. Siksi sillä pitää olla vuosien saatossa myös mestarikuljettajat.

Ensi kaudella Ferrarilla ei välttämättä maailmanmestaria ole, kun yhteistyö nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin kanssa päättyy kuluvan vuoden jälkeen.

Tallissa on ensi vuonna nouseva huippukyky, monacolaisajaja Charles Leclerc ja osin vielä katsomaton kortti, eli espanjalainen Carlos Sainz Jr.

Leclercille voi toki povata mestaruutta täksi vuodeksi, mutta sattuneesta syystä kukaan ei tiedä täysin varmasti kauden kohtalosta. Kuluvan vuoden MM-arvo on myös varmaankin yksi saivartelun aihe.

Ilman mestaria Ferrari on ollut viimeksi kaudella 2007, kun Kimi Räikkönen siirtyi ”punakoneen” riveihin korvaten legendaarisen Michael Schumacherin.

Tämäkään tila ei kestänyt kauaa, sillä Räikkönen nappasi mestaruuden juuri tuolla ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan 2007. Sen jälkeen tallissa on mestareista Räikkösen ja Vettelin lisäksi ajanut myös Sainzin maanmies Fernando Alonso.

Viimeisin Ferrarille kuljettajien maailmanmestaruuden kaasutellut on edelleen Räikkönen.

Ferrarin tuore kuljettajapäätös osoittaa, että tallissa luotetaan valtavasti 22-vuotiaaseen Leclerciin.

Ferrarin koulima mestari

Ferrari on solminut Leclercin kanssa kauteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen, joka on selvä ja vahva signaali tallin tulevaisuudensuunnitelmista.

Leclerc on Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelman ”tuote”. Ferrari haluaa nyt myös näyttää, että se pystyy itse koulimaan riveistään mestareita, eikä sen aina tarvitse turvautua miehiin muualta.

Sitoutuessaan Leclerciin Ferrari luottaa monacolaisen ajotaitojen lisäksi hänen vetovoimaansa.

Charles Leclerc ja Kimi Räikkönen jutustelivat vuonna 2018. Tuolloin Räikkönen oli vielä Ferrarilla ja Leclerc Alfa Romeolla.

Tällä erää asetelma vaikuttaa selvältä. Leclerc on ykkösmies ja Sainz varmistaa selustaa luotettavana pisteidenkerääjänä.

Mutta yksi asia on selvä: Tulosta on tultava – varsinkin Leclerciltä. Ja mestaruus olisi hyvä napata mahdollisimman pian. Muuten paineet uhkaavat kasvaa sietämättömiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?