Formula 1:n kuskipeli kiihtyy, kun Vettel lähtee Ferrarilta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Huonoja uutisia Valtteri Bottakselle? Näin Mersun F1-pomo kommentoi Sebastian Vettelin lähtöä Ferrarilta

Pitääkö Bottaksen ja Hamiltonin hyvin sujuva yhteistyö Vettelin sivussa Mercedekseltä?

Tätä nelikkoa ei nähdä näissä väreissä kaudella 2021, kun Sebastian Vettel (toinen oik.) ei jatka Ferrarilla.­

13.5.2020 11:10

Ferrarin ilmoitus siitä, että sen neuvottelut Sebastian Vettelin kanssa uudesta sopimuksesta ovat päättyneet, on pannut vauhtia formula ykkösten kuskipörssiin.

Vettelin lähtö Ferrarilta puhuttaa ennen kaikkea siltä kantilta, nouseeko Carlos Sainz nuoren monacolaisen Charles Leclercin ajajapariksi italialaistalliin, mutta myös Mercedeksen kuskitilanne on noussut puheenaiheeksi uutisen johdosta.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel ei ole ilmoittanut lopettavansa uraansa kauden jälkeen, vaan pitää selvästi ovea auki vielä yhteen mahdolliseen huippupestiin.

Tässä tapauksessa kyseeseen voisi tulla Mercedes, jonka riveissä Lewis Hamiltonin asema on horjumaton, mutta Valtteri Bottaksen ei. Bottas ajaa Mercedeksellä edelleen kausikohtaisella sopimuksella, vuosi kerrallaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi Ferrarin ilmoituksen jälkeen, että talli kunnioittaa nykysopimuksiaan, mutta pitää silmät ja korvat auki jatkon osalta.

– Kun mietitään jatkoa, ensin täytyy pitää mielessä nykykuskimme, mutta luonnollisesti otamme huomioon myös nämä uutiset tulevaisuutta pohtiessamme, Wolff sanoi.

Bottaksen lisäksi myös Hamiltonin sopimus Mercedekselle on katkolla vuoden lopussa, mutta jatkosopimuksen uskotaan syntyvän sopuisasti osapuolten välille.

Kaksi vahvaa samaan talliin?

Myös italialainen urheilusanomalehti La Gazzetta dello Sport on ottanut reippaasti kantaa siihen, uskaltaisiko Mercedes siirtää Bottaksen syrjään kauden päätyttyä ja ajattaa Vetteliä ensi kaudella Hamiltonin rinnalla todellisessa tähtiparissa.

– Mikäli Wolff (tai Mercedeksen toimitusjohtaja Ola Kallenius) päättää haluta kaksi vahvaa tekijää samaan talliin, on täysin mahdollista, että Vettel löytäisi itsensä Hamiltonin rinnalta viime vuosien menestysautosta, Gazzettassa kirjoitettiin ja jatkettiin:

– Silti mietityttää yksi asia: Onko Stuttgartissa kanttia rikkoa Hamiltonin ja Bottaksen hyvin sujuva yhteistyö varsinkin kun muistissa on, mitä jännitteitä tallissa nähtiin britin ja Nico Rosbergin välillä aiemmin, Gazzetta kirjoitti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?