Nyt se on varmaa! Sebastian Vettel lähtee Ferrarilta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa! Sebastian Vettel lähtee Ferrarilta – näin osapuolet kommentoivat kovaa ratkaisua

Ferrari vahvisti Sebastian Vettelin lähdön.

Sebastian Vettelin lähtö Ferrarilta varmistui.

12.5.2020 10:03

Sebastian Vettel lähtee Ferrarin F1-tallista tämän vuoden jälkeen. Maineikas italialaistalli varmisti asian tiistaina.

– Suhteeni Scuderia Ferrariin päättyy vuoden 2020 lopussa, saksalaistähti Vettel lausui Ferrarin julkaisemassa tiedotteessa.

– Kaikkien on työskenteltävä täydellisessä harmoniassa saadakseen parhaat tulokset tässä lajissa. Talli ja minä olemme ymmärtäneet, että meillä ei ole enää yhteistä halua pysyä yhdessä tämän kauden jälkeen, 32-vuotias Vettel jatkoi.

Hän korosti, etteivät taloudelliset seikat johtaneet jatkosopimusneuvottelujen kariutumiseen.

– En ajattele sillä tavalla tiettyjen valintojen suhteen – eikä se ole asian laita vastedeskään, nelinkertainen maailmanmestari Vettel totesi rahasta.

”Emme ole pystyneet voittamaan mestaruutta”

Ferrarin tiedotteessa kerrottiin, että ratkaisuun päädyttiin yhteisesti. Mitään yksittäistä syytä Vettelin lähtöön ei nimetty. Tiedonannossa mainittiin, että osapuolien oli aika mennä eri teille saavuttaakseen tavoitteensa.

Vettelin kehuttiin olevan osa Ferrarin historiaa ja huomautettiin, että hän on tallille kolmanneksi eniten GP-voittoja napannut kuljettaja. Vettel on voittanut 14 F1-kisaa Ferrarilla, jonne hän siirtyi Red Bull -tallista kaudeksi 2015.

– Emme ole vielä pystyneet voittamaan maailmanmestaruutta Sebastianin kanssa, se olisi hänelle viides henkilökohtainen. Uskomme silti, että voimme saavuttaa paljon tällä epätavallisella kaudella 2020, sanoi Ferrarin tallipäälikkö Mattia Binotto.

Vettelin lähtö aloittaa valtavat spekulaatiot saksalaisen jatkosta sekä hänen Ferrari-paikkansa täyttäjästä Charles Leclercin tallitoverina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?