F1:n suunnitelmat kauden aloittamisesta kuin tieteiselokuvasta – Formulapomon tavoitteena luoda ”eliökehä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1:n suunnitelmat kauden aloittamisesta kuin tieteiselokuvasta – Formulapomon tavoitteena luoda ”eliökehä”

Ross Brawn miettii ankarasti, miten formula ykköset voisivat palata radoille.

F1:n MM-sarja saattaa alkaa Itävallan Spielbergistä.­

1.5. 18:23

F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn paljastaa, että formuloiden MM-sarja aikoo luoda koronapandemian aikaisiin, kauden avaaviin osakilpailuihinsa “eräänlaisen biosfäärin” eli eliökehän.

Suunnitelmien mukaan eliökehässä kuljettajat, tallit ja henkilökunta voisivat toimia turvallisesti.

Brawn pohtii, miten kuljettajat ja henkilökunta saataisiin terveinä eristettyä kuplaan, jonka kontaktit muuhun maailmaan olisivat mahdollisimman pienet.

– On logistinen haaste saada kaikki ihmiset testattua viruksen varalta ja siirrettyä heidät varikolle sisään kisaympäristöön. Kun onnistumme, on houkuttelevaa pitää kaikki kyseisessä ympäristössä, eräänlaisessa biosfäärissä, jonka haluamme luoda kisoja varten, Brawn sanoi BBC:n lainaamassa F1:n virallisessa podcastissa.

Brawnin mukaan MM-sarjan on haastavaa löytää ratoja, joilla olosuhteiden muokkaaminen otollisiksi onnistuu. Tällä hetkellä autourheilun kuninkuusluokan MM-sarjan suunnitelmissa on aloittaa kausi kesäkuun 5. ja 12. päivänä ajettavilla kilpailuilla Itävallan Red Bull Ringillä.

Itävaltaa seuraisi kaksi peräkkäistä kisaa Englannin Silverstonessa.

– Aivan Itävallan radan vieressä on lentokenttä, josta ihmiset voivat siirtyä lentokoneisiin. Rata ei ole liian lähellä suurkaupunkia ja sitä ympäröivät palvelut ja rakennukset ovat erinomaisia, Brawn kertoi.

– Motorhomeja ei käytetä, mutta täysi ruokahuolto järjestyy. Voimme siis pitää kaikki samassa ympäristössä. Siksi toisen kisan ajaminen seuraavana viikkona samassa paikassa on houkuttelevaa.

Itävallan ja Britannian osakilpailut ajetaan ilman yleisöä, mutta ajot luonnollisesti televisioidaan moottoriurheilun faneille.

Vielä ei tiedetä, minne F1-kolonna siirtyisi Englannista, mutta todennäköisesti se pysyy Euroopassa. Unkari ja Espanja ovat vahvoilla järjestämään kisoja. Unkarin osakilpailun järjestäjät ilmoittivat perjantaina, että Hungaroringillä ajettaisiin ilman yleisöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?