F1-tallit tekevät nyt hengityslaitteita jopa 1 000 kappaletta päivässä – näin ne hyödyttävät koronaviruksesta kärsiviä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-tallit tekevät nyt hengityslaitteita jopa 1 000 kappaletta päivässä – näin ne hyödyttävät koronaviruksesta kärsiviä

Britannin terveysviranomaiset ovat tilanneet F1-talleilta jo 20 000 hengittämistä helpottavaa laitetta.

Vapaaehtoinen potilas UCL:n ja Mercedeksen kehittämän CPAP-laitteen avustamana.

14.4.2020 22:48

Britannian julkinen terveydenhuoltojärjestelmä on tilannut F1-talleilta 20 000 hengittämistä helpottavaa laitetta sairaaloiden käyttöön, kertoo mm. Autosport.

Britannian F1-tallit käynnistivät maaliskuussa ”Project Pitlane” -nimisen hankkeen, jonka ansiosta tallit ovat nyt onnistuneet valmistamaan kriittisesti kaivattuja laitteita koronataisteluun.

Mercedes sai ensimmäisenä valmiiksi CPAP-ylipainehengityslaitteen, joita on taottu Mercedeksen teknologiakeskuksessa Brixworthissa jopa tuhannen kappaleen päivävauhdilla.

Testattuaan keksinnön toimivaksi Britannian terveysviranomaiset tilasivat Mercedekseltä 10 000 laitetta.

Mercedeksen tiedotteen mukaan tallin kehittelemä CPAP-laite on toimiva niissä tilanteissa, kun happimaski ei ole potilaalle riittävän tehokas, mutta hengityskonetta ei tarvita. Laitteen avulla pyritään pitämään ihmisiä pois tehohoidosta.

CPAP-laitteista alkoi olla pulaa Britannian sairaaloissa. Mercedes on julkistanut ohjeet laitteen valmistamiseen.

Tarkempi kuva Mercedeksen kehittämästä laitteesta.

Lisäksi terveysviranomaiset päättivät tilata 10 000 kappaletta F1-tallien yhteisvoimin kehittelemiä ventilaattoreita (RMVS).

Tallit suunnittelivat vielä kolmattakin hengityslaitetta, mutta sitä terveysviranomaiset eivät lopulta pitäneet tarpeellisena.

Tallit ovat tehneet kehitysvaiheessa yhteistyötä esimerkiksi yliopistojen kanssa.

– Seitsemän F1-tallin yhteistyö jatkuu kahta eri linjaa. Olemme myös valmiina vastaamaan viranomaisten muihin avunpyyntöihin, formuloiden tiedottaja kertoi.

WHO:n mukaan Britanniassa on todettu 88 625 koronatartunaa. Kuolintapauksia on 11 329

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?