Autourheiluvaikuttaja varoittaa: F1-talleja menee konkurssiin? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Autourheiluvaikuttaja varoittaa: F1-talleja menee konkurssiin?

Williamsin F1-henkilökuntaa työskentelemässä tallin auton kanssa Melbournessa 11. maaliskuuta.

Julkaistu: 26.3. 17:13

Konkurssivaara on todellinen, sanoo Britannian autourheiluliiton puheenjohtaja, entinen F1-tallipomo David Richards.

Koronaviruspandemian vaikutuksia formula ykkösiin voidaan vielä vain arvailla.

Britannian autourheiluliiton puheenjohtaja David Richards varoittaa pienempien tallien konkurssiuhasta PA Sportin haastattelussa.

– Mercedeksen ja Renault’n kaltaiset suuret valmistajat ovat okei, mutta jos miettii vaikka Williamsia ja Racing Pointia, niin heillä ei ole helppoa. On olemassa vaara siitä, että konkursseja tulee, Richards sanoi PlanetF1:n mukaan.

– On autourheilussa toimivia yhtiöitä, joilla e tule olemaan resursseja tämän jakson läpivientiin, Richards sanoi.

Benettonin ja BARin tallipomona 2000-luvun taitteessa toiminut Richards kaipaa Liberty Medialta toimia pikkutallien tueksi, sillä lajilla ei ole varaa menettää niitä.

On tosin mainitsemisen arvoista, että vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen F1-varikolta katosi myös useampi autonvalmistaja: niin Honda, Toyota, BMW kuin Renaultkin vetivät piuhan irti seinästä, joskin Renault jatkoi moottorintoimittajana ja palasi sittemmin omalla tallillaan. Myös Honda on palannut lajiin.

Richards kritisoi myös F1-kauden avausviikonlopun Australian GP:n järjestelyjä. Koronaviruksen leviämisestä huolimatta kisa aiottiin viime metreille asti ajaa normaalissa aikataulussa ja kaikki tallit rahtasivat kalustonsa paikalle.

Virallisesti kisaviikonloppu peruttiin vain hetki ennen perjantain vapaiden harjoitusten alkua, vaikkakin lehtitietojen mukaan asiasta oli päätetty jo edellisiltana paikallista aikaa. Radan porteilla oli tuhansia ihmisiä jonottamassa sisään, vaikka ketään ei oltu aikeissa päästää sisään.

Ennen tätä muun muassa Lewis Hamilton otti aiheeseen voimakkaasti kantaa ja ihmetteli, miksi F1 oli saapunut Australiaan.

– Lewis puhui monien puolesta kun hän sanoi ajatuksensa ääneen. Hän on todella kasvanut iän myötä ja edustaa lajin positiivista ja tiedostavaa puolta. Hän ei pelkää sanoa mielipiteitään ja nostan siitä hänelle hattua, Richards sanoi.