Charles Leclerc otti kantaa Sebastian Vettelin tilanteeseen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Charles Leclerc otti kantaa tallitoverinsa Sebastian Vettelin tilanteeseen Ferrarilla

Puna-asuiset Charles Leclerc (vas.) ja Sebastian Vettel ovat Ferrarin kuljettajia.

Julkaistu: 25.3. 19:00

Renault hämmensi hiljattain soppaa ilmoittamalla, että ”ei kieltäytyisi” Vettelistä, jos tämä olisi saatavilla.

Formula ykkösten kausi odottaa koronaviruksen takia alkamistaan ainakin kesään saakka, mutta kuten aina, pörinää piisaa kuljettajasopimusten kanssa.

Yksi kiinnostavimmista pelaajista sopimusruletissa on saksalaissuuruus Sebastian Vettel, jonka diili Ferrarin kanssa päättyy tähän vuoteen.

Viime kaudella Vettelin peitonnut Ferrarin nuori tähti Charles Leclerc näkee, että nelinkertaista maailmanmestaria Vetteliä ei epävarmuus tulevasta vaivaa ainakaan radalla.

Leclerc, 22, on itse turvannut asemansa legendaarisessa F1-tallissa, sillä hänellä on kauden 2024 loppuun kattava sopimus Ferrarin kanssa.

– Tunnen olevani tosi onnekas, sillä minulla on pitkäaikainen sopimus. Ja olen siitä hyvin iloinen. Mutta ymmärrän myös hänen (Vettel) tilannettaan tietyllä tavalla, sillä kahden viime kauden aikana minulla oli vain vuosittainen sopimus, Leclerc pohtii Autosportille.

– En usko, että tuo tilanne horjuttaa häntä kovinkaan paljon. Hän on todella vahva kuljettaja, ja odotan hänen jatkavan vahvana joka tapauksessa.

Ferrari on viestinyt, että Vettelin pysyminen tallissa myös kaudella 2021 olisi toivotuin vaihtoehto, ja saksalaisen on kerrottu keskustelleen uudesta sopimuksesta tallin kanssa.

Hiljattain kuitenkin Renault hämmensi soppaa ilmoittamalla, että ”ei kieltäytyisi” Vettelistä, jos tämä olisi saatavilla.

Renault kun saattaa menettää Daniel Ricciardon vahvuudestaan.

Leclerc pitäisi kokeneen toverin tallissa. Mutta...

– Minulla on erinomaisen hyvä olla, kun hän on vierelläni. Mutta kunnioittaisin Ferrarin päätöstä, mikäli se haluaa muutosta.