Mervi Kallio kertoi F1-varikolla vellovasta huhusta ja fanien reaktioista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Tv-kasvo Mervi Kallio kertoi Australian F1-varikolla vellovasta huhusta – ”Sitä ei ole vahvistettu”

F1-kauden piti alkaa viikonloppuna Melbournessa, mutta toisin kävi.

Julkaistu: 13.3. 13:09

Televisiokasvo Mervi Kallio kertoi omista ja F1-varikon tunnelmista kauden avauskilpailun perumisen jälkeen.

Australian GP-kilpailuun paikan päälle matkustanut F1-toimittaja Mervi Kallio oli levollisin mielin perjantaina aamupäivällä Suomen aikaa.

Kisaviikonloppu peruttiin koronaviruksen takia, ja Kallio odotti jo kuvaaja Tomi Pulkkisen kanssa kotimatkaa Suomeen.

Lento on varattu lauantaiksi ja kotimaahan kaksikko odottaa pääsevänsä sunnuntaiksi.

– Ei ole tullut mitään sellaista tietoa, että joutuisimme karanteeniin. Tällä tietoa pääsemme lähtemään täältä koti-Suomeen. Meillä on kaikki hyvin, Kallio kertoi puhelimitse Ilta-Sanomille.

C Morelle työskentelevä Kallio painotti, että terveys ajaa kaiken edelle. Hän kuitenkin kuvaili, että F1-varikolla oli myös pettymystä ja hämmennystä kauden avauskilpailun perumisesta.

Hämmennys johtui pitkälti siitä, että päätös kisaviikonlopun perumisesta venyi aivan kalkkiviivoille asti. Epätietoisuutta lisäsi se, että asiasta liikkui ristiriitaista tietoa. Vahvistettu tieto perumisesta tuli vain pari tuntia ennen ensimmäisen harjoitusjakson suunniteltua alkamisajankohtaa.

– Osa ihmetteli sitä, että miksi päätöstä ei tehty aiemmin. En tiedä, olisiko peruuttamispäätöstä tullut lainkaan, ellei yhdellä McLarenin tallin työntekijällä olisi todettu koronavirusta, Kallio tuumi.

Kimi Räikkönen poistui F1-varikolta pikaisesti, kun tieto Australian GP:n peruuttamisesta kiiri hänen korviiinsa.

Kallio ei ollut ehtinyt keskustella tilanteesta suomalaiskuljettajien Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen kanssa. Sen sijaan hän oli jutellut paikan päälle Australiaan matkanneiden suomalaisten F1-fanien kanssa.

– Fanien kannalta tämä oli tosi harmi, että tuli peruminen. Mutta toisaalta kaikki varmaankin ymmärtävät, ettei asialle voi oikein mitään muuta tehdä.

– Osa faneista laittoi minulle myös viestejä. Osa kertoi sitä, että olisi halunnut kerran elämässään halunnut kokea F1-kisan paikan päällä, mutta nyt kävi näin.

Huhuja pitkästä tauosta

Kallio epäilee, että ensi viikoksi kaavailtu Bahrainin kilpailu jää myös kokonaan ajamatta.

– Itse asiassa huhut kertovat, että seuraava F1-kilpailu ajettaisiin vasta kesäkuun alussa Azerbaidzhanin Bakussa. Mutta tällaista asiaa ei ole vahvistettu.

Jos huhu toteutuu, ajamatta jäisivät Bahrainin, Vietnamin, Kiinan, Hollannin, Espanjan ja jopa Monacon GP.

Niin tai näin, koronavirus on joka tapauksessa vaikuttanut laajalti urheiluun maailmalla. Kallio, 43, ei ole kokenut mitään vastaavaa omalla urheilutoimittajan urallaan.

– Tilanne on täysin poikkeuksellinen koko maailmassa, ei tietenkään vain formuloissa tai urheilussa. Tuhkapilvi pysäytti vuonna 2010 lentoliikenteen, mutta muutenhan elämä jatkui silloin melko normaalisti. Nyt tilanne on ihan toinen.

– Monestihan juuri se epätietoisuus tuo ihmisille ahdistusta, myös Finnairin lentoemäntänä aikoinaan työskennellyt Kallio pohdiskeli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?