Peruutukset F1-sarjassa eivät jää tähän – talliväellä vaikeuksia päästä seuraavaan kisaan

Seuraavaksi peruutusvaarassa on Bahrainin GP-kisa.

Australian GP-kisa peruutettiin pitkien neuvottelujen jälkeen. Seuraavaksi selviää, miten Bahrainin tapahtumalle käy.

13.3.2020 9:10

Formula ykkösten kauden avauskisa peruttiin torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Australian viranomaiset kielsivät yli 500 hengen kokoontumiset koronaviruksen takia.

Vaikka Kansainvälinen autoliitto ja GP-sarjaa pyörittävä Liberty Media yrittivät järjestää tapahtuman loppuun saakka, lopulta niillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa periksi.

Seuraavaksi odotetaan, mitä ensi viikolla ohjelmassa olevalle Bahrainin GP-kisalle käy.

Järjestäjät ovat jo ilmoittaneet, että kisa ajetaan ilman yleisöä, mutta moni F1-piireissä epäilee, ettei tapahtumaa järjestetä ollenkaan.

Esimerkiksi Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner totesi Motorsportille, että kisan peruuttaminen vaikuttaa ”aika väistämättömälle”.

– Ei sitä vahvistettu ole, mutta tallien on kyllä aika hankala päästä täältä Bahrainiin, Horner sanoi ja viittasi erilaisiin matkustus- ja maahantulokieltoihin sekä muutoksiin lentoyhteyksissä.

Motorsportin tietojen mukaan muutama talli olisi jo päättänyt, ettei ota osaa Bahrainin kisaan.

Kauden on määrä jatkua Bahrainin jälkeen Vietnamissa, joka kuuluu pandemia-alueisiin. Eurooppaan F1-sarja siirtyy toukokuun alussa, kun ohjelmassa on Zandvoortissa ajettava Alankomaiden GP.

F1-sarjalla on mahdollisuus järjestää yhdestä kahteen peruutettua kisaa elokuussa, jolloin sarjassa piti olla kesätauko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?