Peruutukset F1-sarjassa eivät jää tähän – talliväellä vaikeuksia päästä seuraavaan kisaan

Seuraavaksi peruutusvaarassa on Bahrainin GP-kisa.

Australian GP-kisa peruutettiin pitkien neuvottelujen jälkeen. Seuraavaksi selviää, miten Bahrainin tapahtumalle käy.

Formula ykkösten kauden avauskisa peruttiin torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Australian viranomaiset kielsivät yli 500 hengen kokoontumiset koronaviruksen takia.

Vaikka Kansainvälinen autoliitto ja GP-sarjaa pyörittävä Liberty Media yrittivät järjestää tapahtuman loppuun saakka, lopulta niillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa periksi.

Seuraavaksi odotetaan, mitä ensi viikolla ohjelmassa olevalle Bahrainin GP-kisalle käy.

Järjestäjät ovat jo ilmoittaneet, että kisa ajetaan ilman yleisöä, mutta moni F1-piireissä epäilee, ettei tapahtumaa järjestetä ollenkaan.

Esimerkiksi Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner totesi Motorsportille, että kisan peruuttaminen vaikuttaa ”aika väistämättömälle”.

– Ei sitä vahvistettu ole, mutta tallien on kyllä aika hankala päästä täältä Bahrainiin, Horner sanoi ja viittasi erilaisiin matkustus- ja maahantulokieltoihin sekä muutoksiin lentoyhteyksissä.

Motorsportin tietojen mukaan muutama talli olisi jo päättänyt, ettei ota osaa Bahrainin kisaan.

Kauden on määrä jatkua Bahrainin jälkeen Vietnamissa, joka kuuluu pandemia-alueisiin. Eurooppaan F1-sarja siirtyy toukokuun alussa, kun ohjelmassa on Zandvoortissa ajettava Alankomaiden GP.

F1-sarjalla on mahdollisuus järjestää yhdestä kahteen peruutettua kisaa elokuussa, jolloin sarjassa piti olla kesätauko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?