Sebastian Vettel oli F1-testipäivän nopein – Valtteri Bottaksella läheltä piti -tilanne - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Sebastian Vettel oli F1-testipäivän nopein – Valtteri Bottaksella läheltä piti -tilanne

Valtteri Bottas käväisi soralla torstaina testeissä.

Julkaistu: 27.2. 20:31

Valtteri Bottaksen auton takapää karkasi F1-testeissä torstaina. Hän ajautui soralle.

Formula ykkösten talvitestien toisen päivän nopeimman kierroksen kirjasi Ferrarin Sebastian Vettel, mutta Katalonian radalla Barcelonassa kohua nostattivat enemmän mahtitalli Mercedeksen ja tallin supertähden Lewis Hamiltonin ongelmat.

Hamiltonin ajot iltapäiväsessiossa tyssäsivät kohtuullisen nopeasti, kun puolustavan mestarin W11-ajokki hyytyi radalle. Mercedes tiedotti odottamattoman takaiskun johtuneen moottoriongelmasta. Voimanlähteen pysäytti "öljynpainepoikkeama".

– Testaaminen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta palaamme (testien päätöspäivänä) perjantaina entistä parempana ja vahvempana, vain 14 kierrosta torstaina ajamaan ehtinyt ja päivän hitaimman ajan kirjannut Hamilton kuittasi Twitter-tilillään.

Mercedes käytti viime viikolla talvitestien ensimmäisellä viikolla kahta moottoria, kun Valtteri Bottakselta katosi moottorivoima. Nyt Bottas ja Hamilton saavat perjantaiksi uuden moottorin.

"Hipaisin liukasta viivaa mutkassa"

Bottaksen torstain testiajot tuottivat 47 kierrosta ja seitsemänneksi nopeimman ajan. Kokonaisuutena Bottas ja auto alkavat suomalaisen mukaan pikkuhiljaa olla valmiina kahden viikon päästä Australiassa alkavaan MM-kauteen.

– Viime viikon testeissä saimme hyvää tietoa pitkistä vedoista, murusia lyhyemmistä ja teimme myös säätöhommia. Sekä käytimme (Mercedeksen uutta ohjaussysteemiä) DAS:ia, ja opimme siitä lisää. Tällä viikolla keskiviikko oli hyvä päivä, torstai taas ei niinkään, koska emme saaneet kovinkaan paljon kilometrejä olosuhteiden ja niin monien keskeytysten takia, Bottas mietti aamupäivän ajosessionsa jälkeen.

Sebastian Vettel oli tostain nopein kuljettaja F1-testeissä.

Bottaksen päivään mahtui läheltä piti -tilanne Katalonian radan viitosmutkassa, jossa neljä muuta kuljettajaa ajautui ulos.

– Hipaisin liukasta viivaa mutkassa ja auton takapää karkasi. Sain korjattua tilanteen, mutta menin kuitenkin suoraan soralle. Pystyin kuitenkin jatkamaan ja tulin sitten varikolle hakemaan uudet renkaat ja putsauksen. Ei hätiä mitiä, Bottas kuvaili.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ei ajanut torstaina, mutta testipäätöksessä perjantaina hänet nähdään radalla.