Kimi Räikkönen ei ole hetkeen vienyt pokaalia tuliaiseksi – ”Hän voi katsella vanhoja” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen ei ole hetkeen vienyt pokaalia tuliaiseksi – ”Hän voi katsella vanhoja”

Kimi Räikkönen kuvattuna Barcelonan moottoriradalla.

Julkaistu: 20.2. 9:39

Kimi Räikkönen ei ole hetkeen saavuttanut palkintopallisijaa. Pokaaleja löytyy silti varastosta pilvin pimein.

Kimi Räikkönen, 40, valmistautuu jo uransa 18. F1-kauteen – kauteen, jonka aikana hänestä tulee historian kokenein kuljettaja autourheilun kuninkuusluokassa.

Räikkönen on pitkän uransa varrella perustanut perheen. Poika Robin täytti hiljattain viisi vuotta. Tytär Rianna täyttää kolme.

– Työni ei rehellisesti sanoen muutu siitä mihinkään, mutta on se kiva, että ainakin Robin on jo varmasti tarpeeksi vanha muistamaan tämän ajan myöhemminkin. Kilpa-ajamista se ei kuitenkaan muuta, Räikkönen sanoi tallinsa lehdistötilaisuudessa keskiviikkona illalla.

Tilaisuutta juontanut Sky Sportsin toimittaja Rachel Brookes kysyi Räikköseltä, pyytääkö poika isäänsä tuomaan pokaaleja kisareissuilta.

– Viime aikoina on ollut vähän kuivaa. Hän voi katsella vanhoja, Räikkönen hymähti.

Niitä riittää. 21 GP-kisaa voittanut Räikkönen on kahminut urallaan nimittäin komeat 103 palkintopallisijaa.

Alfa Romeo ei kuulu formula ykkösten kärkitalleihin. Todennäköistä on, ettei palkintopallisijoja tällä kaudella tule, vaikka historia onkin näyttänyt, että kaikki on formula ykkösissä mahdollista.

Räikkönen ei testannut Alfan uutta C39-kilpuria vielä keskiviikkona. Ajovuorossa Barcelonan moottoriradalla olivat reservikuski, tallin uuden pääsponsorin Orlenin suojatti Robert Kubica sekä Antonio Giovinazzi.

Italialainen Giovinazzi povasi, että Alfa taistelee viime kauden tapaan tasaisessa keskikastissa. Hänelle testipäivä oli talven ensimmäinen; Räikkönen sai maistiaisen viime viikon kuvauspäivässä Fioranon radalla.

– Olin aika tyytyväinen ensimmäiseen kosketukseeni, mutta tämä oli vasta ensimmäinen päivä. Sain positiivisen kuvan, mutta töitä on paljon tehtävänä. Huomenna (torstaina) kuulemme myös Kimin palautteen, Giovinazzi tuumi.

Räikkönen testaa Alfaa torstaina ja Giovinazzi taas perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?