Tässä on Ferrarin uusi F1-auto - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kuvat: Tässä on Ferrarin uusi F1-auto – iso pomo linjasi selvän tavoitteen

Ferrarin uusi auto esiteltiin näyttävin menoin.

Ferrarin uusi auto esiteltiin näyttävin menoin.

Julkaistu: 11.2. 20:20

Ferrari esitteli uuden autonsa.

Ferrari on esitellyt ensimmäisenä tallina kauden 2020 F1-autonsa.

Maranellolaisten auto esiteltiin Reggio Emilian kaupungissa sijaitsevassa historiallisessa oopperatalossa Teatro Municipale Romolo Vallissa.

Paikka valikoitui Ferrarin mukaan siksi, että tallin kotimaan Italian kolmivärinen lippu valittiin Reggio Emiliassa vuonna 1797.

Mahtipontisessa tilaisuudessa lavajuontajana olivat espanjalainen Marc Gene, joka ajoi formula ykkösissä kilpaa Minardilla ja Williamsilla ennen siirtymistään Ferrarin palvelukseen sekä Silvia Hoffer, tallin viestintäpäällikkö.

He luovuttivat lavan kuitenkin pikaisesti Ferrarin isolle kiholle Louis C. Camillerille, joka linjasi punaisten kristallinkirkkaan päämäärän: voitto.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto totesi, että uuden auton esittely on aina tunteikasta.

– Pyydä lasta piirtämään auto, ja hän värittää siitä punaisen, Binotto muistutti tallin perustajan Enzo Ferrarin sanoista.

Uusi Ferrari esiteltiin Italiassa tiistaina.

Uusi Ferrari esiteltiin Italiassa tiistaina.

Kuvituskuva

Itse auto on niin muodoiltaan kuin väritykseltäänkin hyvin samankaltainen kuin viimevuotinen Ferrari, joka toi tallille valmistajien MM-sarjassa kakkospaikan.

– Auto saattaa näyttää hyvin samalta kuin viimevuotinen, mutta uskokaa minua: siinä on paljon uutta, Binotto sanoi.

On spekuloitu, että Ferrari aikoo tuoda autoonsa runsaasti uusia osia Barcelonan talvitestien toiselle viikolle. Jo silloin auto saattaa näyttää ainakin jossain määrin erilaiselta.

Uuden auton nimi on SF1000. Scuderia Ferrarista tulee alkavalla kaudella F1-historian ensimmäinen talli, joka saa täyteen tuhat GP-kisaa.

Ferraria pidetään formula ykkösten suurimpana, kauneimpana ja tarunhohtoisimpana. Se ei kuitenkaan viime vuosikymmenellä pystynyt yhteenkään maailmanmestaruuteen. Viimeisin kuljettajien MM-titteli on vuodelta 2007, valmistajien mestaruus tuli puolestaan 2008.

Ferrarin kuljettajina jatkavat viimevuotiseen tapaan Sebastian Vettel ja Charles Leclerc. Heistä nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin sopimus on katkolla tämän vuoden päätteeksi, Leclerc teki joulukuussa vuoteen 2024 ulottuvan jatkopaperin.

Ferrari tavoittelee tulevalla kaudella maailmanmestaruutta.

Ferrari tavoittelee tulevalla kaudella maailmanmestaruutta.

Tuoreimmat osastosta