Lewis Hamilton pyytää tähtitieteellistä palkkaa – Mercedes esitti erikoisen vastavaatimuksen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lähteet: Lewis Hamilton pyytää tähtitieteellistä palkkaa – Mercedes esitti erikoisen vastavaatimuksen

Lewis Hamilton tietää markkina-arvonsa ja uskaltaa pyytää sen mukaisen palkan.

Lewis Hamilton tietää markkina-arvonsa ja uskaltaa pyytää sen mukaisen palkan.

Julkaistu: 27.1. 12:44

Mercedes haluaa asettaa kovat ehdot Lewis Hamiltonin jatkosopimukselle.

Italialaislehti Correre Dello Sport tietää kertoa, että Mercedesin F1-tallin ja kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin väliset neuvottelut ovat mutkistuneet.

Lehteä siteeraava Formulapassion-sivusto kertoo, että kiistakapuloita ovat raha, sopimuksen pituus sekä Mercedesin Hamiltonilta vaatimat sitoumukset sopimuksen päätyttyä.

Hamiltonin palkkapyyntö on maailmanmestarinkin arvolle muheva, lehden mukaan jopa 60 miljoonaa euroa. Lisäksi brittipilotti haluaa sopimuksen jatkuvan vuoteen 2024 tai 2025 saakka.

Osapuolten neuvottelut ovat tiivistyneet sen jälkeen kun Max Verstappen teki pitkän jatkosopimuksen Red Bullin kanssa ja Charles Leclerc sitoutui puolestaan Ferrariin.

Lajin suurimpien nuorten tähtien sitoutuminen muualle vahvisti Hamiltonin jo ennestään vankkaa neuvotteluasemaa, sillä kuskimarkkinoille ei ole lähiaikoina tulossa montaa suurta nimeä. Hamilton ehdittiin jo aiemmin talvella yhdistää Ferrariinkin.

Lewis Hamilton Abu Dhabissa ennen GP:tä viime marraskuussa.

Lewis Hamilton Abu Dhabissa ennen GP:tä viime marraskuussa.

Aiemmin Gazzetta Dello Sport oli kertonut, että osapuolet saattaisivat päästä sopuun kaksivuotisesta jatkosta noin 45 miljoonan euron hintaan, mutta mitä ilmeisimmin Hamilton haluaakin selvästi kovemmat ehdot.

Mercedes puolestaan haluaa 60 miljoonan palkan vastineeksi Hamiltonilta kovan sitoutumisen talliin.

Mercedes haluaa sopimukseen pykälän, joka takaa, ettei Hamilton siirry myöhemmin muihin talleihin. Lisäksi saksalaisjätti haluaa, että Hamiltonista tulee automerkin lähettiläs sen jälkeen kun hän päättää kilpauransa.

Tilanne ei ole aivan yksioikoinen, sillä Daimler-konsernin hallituksen ruotsalainen puheenjohtaja Ola Källenius haluaa tietojen mukaan karsia koko yhtiön kuluja vuoteen 2022 mennessä vajaan miljardin euron edestä. Siihen yhtälöön tähtitieteelliset palkkapyynnöt eivät välttämättä aukottomasti sovi.

Hamilton on kuitenkin osoittautunut sekä kilpailullisesti että markkinoinnillisesti täysosumaksi Mercedesille. Kaikkiaan hän on voittanut tallin kuljettajana viisi maailmanmestaruutta ja auttanut tallin kuuteen peräkkäiseen valmistajien MM-titteliin.

Tuoreimmat osastosta