F1-veteraani Kimi Räikkönen ei ole luopunut rallihaaveistaan. - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen kertoi haaveestaan – haluaa tehdä huikeaa historiaa autourheilussa

Kimi Räikkösellä on sopimus F1-sarjaan kaudeksi 2020.

Kimi Räikkösellä on sopimus F1-sarjaan kaudeksi 2020.

Julkaistu: 7.1. 17:04

Kimi Räikkönen ei ole luopunut rallihaaveistaan.

Kimi Räikkönen ei ole luopunut ralliin liittyvistä menestyshaaveistaan.

Räikkönen ajoi rallia kaudet 2010 ja 2011. Hän oli mukana Tunturirallissa ja Suomen MM-rallissa jo 2009, mutta keskittyi ralliin kunnolla seuraavalla kaudella Citroenin kakkostallin riveissä.

MM-sarjan kauden kolmannessa kisassa Jordaniassa Räikkönen sijoittui kahdeksanneksi ja nousi ensi kertaa urallaan MM-pisteille rallissa. Aiemmin samaan temppuun, MM-pisteiden keräämiseen formula ykkösissä ja rallissa, oli yltänyt vain argentiinalainen Carlos Reutemann. Seuraavan kauden Räikkönen ajoi yksityistallissaan ICE 1 Racingissa ennen kuin palasi GP-radoille Lotuksen riveihin. Kummallakin rallikaudella hän sijoittui MM-sarjassa kymmenenneksi.

Sorarännit kiehtovat Räikköstä yhä siitä päätellen, että hän sanoi Red Bullin julkaisemassa Red Bulletin -lehdessä tähtäävänsä edelleen menestykseen rallissa.

– Jopa enemmän kuin formula ykkösissä. Kukaan ei ole onnistunut voittamaan formula ykkösten ja rallin maailmanmestaruutta aikaisemmin. Sekin tekisi haasteesta kiehtovan.

Kimi Räikkönen vauhdissa Suomen MM-rallissa 2011.

Kimi Räikkönen vauhdissa Suomen MM-rallissa 2011.

Räikkösen, 40, F1-sopimus Alfa Romeon kanssa on voimassa alkavan kauden loppuun. Alfan tallipäällikkö Frederic Vasseur on vihjaillut, että tallilla saattaisi olla kiinnostusta jatkaa yhteistyötä veteraanikuskin kanssa vuoden 2020 jälkeenkin.

Tuoreimmat osastosta