Lewis Hamiltonilla oli haastavaa Valtteri Bottaksen vauhtipaineessa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-mestari Lewis Hamilton puhui Valtteri Bottaksen antamasta paineesta: ”Se ei ollut helppoa”

Lewis Hamilton voitti maailmanmestaruuden, Valtteri Bottas sijoittui toiseksi.

Lewis Hamilton voitti maailmanmestaruuden, Valtteri Bottas sijoittui toiseksi.

Julkaistu: 7.1. 12:09

Valtteri Bottas onnistui säikäyttämään Lewis Hamiltonin viime kauden alussa.

Valtteri Bottas aloitti viime F1-kauden väkevästi. Mercedeksen suomalaisässä voitti kaksi neljästä kauden avauskilpailusta ja tykitti peräti kolmesti paalulle viidessä ensimmäisessä kilpailussa. Avauskilpailu Australiassa oli Bottaksen suvereenia näytöstä.

Bottaksen kiroiltua tiimiradiossa alettiin jo puhua uudistuneesta ja ärhäkämmästä suomalaiskuljettajasta, joka tunnettiin ennen kilttinä kakkoskuljettajana.

Nyt suomalaisen tallikaveri Lewis Hamilton myöntää, että ”Valtteri 2.0” sai tuolloin viisinkertaisen maailmanmestarinkin varpailleen.

– Kauden ensimmäiset kilpailut eivät yleensä suju minulta täydellisesti, ei toki huonostikaan, Hamilton sanoi Motorsportille.

– Mutta sitten vielä ”Valtteri 2.0” alkoi luoda painetta ulkopuolelta. Olimme yhdessä vaiheessa tasoissa, molemmilla oli kaksi voittoa, Hamilton kertaa.

Neljän kilpailun jälkeen molemmat Mercedeksen kuljettajat olivat tosiaan ajaneet kahdesti ruutulipulle ensimmäisenä. Keskustelu heräsi: voisiko Bottas voittaa jopa maailmanmestaruuden?

– Minun täytyi pitää mieleni vakaana. En saanut antaa ulkopuolisten asioiden vaikuttaa minuun, mutta se ei ollut helppoa.

Suvereeni maailmanmestari

Helpolta se kuitenkin ulospäin näytti. Kauden neljännen kilpailun jälkeen Hamilton voitti neljä kilpailua putkeen ja kerrytti MM-sarjassa reilusti eroa kilpakumppaneihinsa.

Lopulta Hamilton varmisti kuudennen maailmanmestaruutensa kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa Yhdysvalloissa.

MM-sarjassa toiseksi sijoittuneen Bottaksen kausi ei lopulta sujunut niin hyvin kuin väkevä startti antoi olettaa.

Kauden lopulla Bottaksella alkoi jälleen kulkea, mutta lopullinen piste-ero Hamiltoniin oli selvä: 87 pistettä. Bottas voitti kauden aikana neljä osakilpailua, ajoi viisi kertaa paalulle ja nousi palkintokorokkeelle 11 kertaa.

Tuoreimmat osastosta