Lewis Hamilton lyttää ennakkoluulot - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton huomasi ison muutoksen ryhdyttyään vegaaniksi – lyttää ennakkoluulot: ”Täyttä roskaa”

Lewis Hamilton kuvattuna 2. joulukuuta Lontoossa

Lewis Hamilton kuvattuna 2. joulukuuta Lontoossa

Julkaistu: 10.12.2019 17:30

Lewis Hamilton voi paremmin kuin koskaan.

Kuudennen F1-maailmanmestaruutensa voittanut Lewis Hamilton, 34, tuntee olonsa paremmaksi kuin koskaan.

Hamilton kiittää asiasta vegaanista ruokavaliota, johon hän siirtyi asteittain.

– En voi sanoin kuvailla miten paljon parempi olo minulla on. Söin aiemmin kaikkea sitä mitä valtaosa ihmisistä syö, mutta olin usein herätessäni pökerryksissä ja minulla oli mielialanvaihteluita. Energiatasot menivät päivän mittaan ylös ja alas. Minulla oli myös aina vatsavaivoja ja mahan turvotusta, mitä pidin normaalina, Hamilton kertoi malesialaisen The Edge -lehden haastattelussa.

Britti suosittelee kokeilemaan vegaanista ruokavaliota vaikkapa ystävän kanssa.

– Se on vähän kuin salilla käynti. Kaverin kanssa voi kokeilla uusia juttuja. Kannattaa vaikkapa kysyä jotain kaveria, jos hän haluaisi kokeilla uutta vegaanista ravintolaa tai kokeilla tiettyjen ruokien jättämistä pois. Sitten voi katsoa. huomaako eron esimerkiksi ihossaan ja siinä, minkälainen olo on.

Lewis Hamilton kuvattuna autossaan F1-kauden päätöskilpailussa Abu Dhabissa.

Lewis Hamilton kuvattuna autossaan F1-kauden päätöskilpailussa Abu Dhabissa.

Hamilton kertoi haastattelussa näkevänsä usein Instagramissa kommentteja, joissa ihmiset huomauttavat hänen tarvitsevan proteiinia bulkatakseen, kasvaakseen.

– Minä juuri bulkkasin. Sain tänä vuonna viisi kiloa lisää ja painoni nousi 68 kilosta 73 kiloon täysin vegaanisella ruokavaliolla. On täyttä roskaa sanoa, että liha on ainoa proteiinin lähde. Voin harjoitella yhtä paljon kuin ennenkin ja tehdä saman verran toistoja ellen enemmänkin, ja saan kisat ajettua läpi paljon kirkkaammalla mielellä.

F1-sarjan autojen ja kuskien painorajoitukset muuttuivat kuluneeksi kaudeksi, mikä mahdollisti mm. Hamiltonille mainitun usean kilon painonnousun.

Hamilton on eläinperäisten ruokien syömisen lopettamisen jälkeen ottanut vahvasti kantaa mm. eläinten oikeuksiin, vastustanut salametsästystä ja kritisoinut lihateollisuutta. Hän on myös painostanut työnantajaansa Mercedestä luopumaan nahkaverhoilusta kaikissa autoissaan.

Tuoreimmat osastosta