Lewis Hamilton otti kantaa F1-uransa jatkoon - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton otti kantaa F1-uransa jatkoon – ja kertoi Max Verstappenin puhelinsoitoista Mercedekselle

Lewis Hamilton huipensi kuudennen mestaruuskautensa GP-voittoon Abu Dhabissa 1. joulukuuta. Tuossa kisassa toiseksi ajoi Max Verstappen.

Lewis Hamilton huipensi kuudennen mestaruuskautensa GP-voittoon Abu Dhabissa 1. joulukuuta. Tuossa kisassa toiseksi ajoi Max Verstappen.

Julkaistu: 10.12.2019 11:35

Kauden 2021 F1-kuskipaikat puhuttavat jo nyt.

Kausi 2019 päättyi vasta äsken, mutta spekulaatiot formula ykkösten tallipaikoista kaudelle 2021 käyvät jo kuumina.

Kuudesti peräkkäin molemmat maailmanmestaruudet voittaneen Mercedeksen ajopaikat kiinnostavat kuljettajia luonnollisesti valtavasti – etenkin nyt, kun tallin molemmat kuljettajasopimukset ovat ensi kauden jälkeen katkolla.

– Tämä on kiinnostavaa aikaa, koska on paljon kuskeja, jotka etsivät paikkoja joka puolelta, Lewis Hamilton sanoi viikonloppuna FIA:n palkintogaalassa Racefansin mukaan.

– Toto (Wolff) saa soittoja joka kuskilta, mukaan lukien häneltä, joka oli juuri tässä lavalla. He soittavat, haluavat jättää tallinsa ja kysyvät, voivatko päästä meille.

Hamilton viittasi kommentissaan Red Bullin 22-vuotiaaseen hollantilaistähteen Max Verstappeniin, joka pokkasi MM-sarjan kolmospokaalin.

– Se on ymmärrettävää, koska kaikki haluavat voittaa ja olla mukana voittavassa jutussa, Hamilton lisäsi.

Vaihtaako Hamilton vielä tallia?

Koko uransa Mercedeksen moottoreilla ajanut ja edelliset seitsemän kautta tallin autolla kilpaillut Hamilton korosti, että hänen on hyvin vaikea nähdä itseään ajamassa toisen tallin autoa.

Huhuissa britin on kuitenkin viime aikoina väitetty pohtivan siirtoa Ferrarille, F1-sirkuksen tarunhohtoisimpaan talliin, jonka edellisestä kuljettajien mestaruudesta on kulunut jo 12 vuotta.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin tulevaisuuden uskotaan riippuvan osittain myös siitä, mitä tallin menestyksen pääarkkitehteihin lukeutuva Toto Wolff tekee jatkossa.

Tallipomo Wolffin lähtöä on pidetty mahdollisena – eikä Hamiltonkaan ole tehnyt vielä päätöstä jatkostaan Mersulla ja autourheilun kuninkuusluokassa.

– Olisiko tämä samanlaista ilman Totoa? En usko. Hänen täytyy tehdä itsensä kannalta oikea päätös. En tiedä itsekään mikä on minulle parasta, kun minun täytyy tehdä päätökseni, ja samalla lailla hänen täytyy tehdä päätös, joka on ensisijaisesti hänelle itselleen, hänen perheelleen ja tulevaisuudelleen hyväksi. Muutos on joskus hyvästä, Hamilton pyöritteli.

Tuoreimmat osastosta