Kimi Räikkönen uskoo vauhtia löytyvän päätöskisaan ja puhuu kaudestaan Alfa Romeolla - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen uskoo vauhtia löytyvän päätöskisaan ja puhuu kaudestaan Alfa Romeolla – ”Olisi voinut mennä huonomminkin”

Kimi Räikkönen uskoo Alfa Romeon parantavan ensi kaudella.

Kimi Räikkönen uskoo Alfa Romeon parantavan ensi kaudella.

Julkaistu: 28.11.2019 23:47

Kimi Räikkönen pitää avauskauttaan Alfa Romeolla jossain määrin pettymyksenä, mutta uskoo tallin oppivan virheistään.

Kimi Räikkönen valmistautuu kauden viimeiseen F1-osakilpailuun Abu Dhabissa tutun levollisena. Suomalainen summasi ensimmäisen Alfa Romeo -kautensa antia videolla Formula 1 -sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Räikkönen kuittasi kauden parhaan sijoituksensa edellisessä osakilpailussa Brasiliassa sijoittuen neljänneksi. Hän oli iloinen ennen kaikkea tallin puolesta, että vahva sijoitus osui kohdalle.

– Brasilian sijoitus oli tärkeä tiimille, ja kaikki ovat nyt paljon iloisempia. Olemme turvallisesti Haasin edellä valmistajien MM-sarjassa Racing Point on mahdollista saavuttaa, Räikkönen sanoi.

Hän hehkutti Alfa Romeon vauhtia myös Brasilian GP:tä edeltäneessä Yhdysvaltain osakilpailussa, ja uskoo että pisteitä on mahdollista saavuttaa myös päätöskisassa.

– Toimme myös viime kisaan uuden etusiiven, sen pitäisi auttaa.

Espoon kasvatti allekirjoitti monien yllätykseksi viime kauden päätteeksi kahden vuoden sopimuksen ensimmäisen F1-tallinsa, Sauberin kanssa. Ennen kauden alkua Sauber muuttui Alfa Romeoksi. Ferrarilta siirtyneellä Räikkösellä ei sanojensa mukaan ollut isoja odotuksia tästä kaudesta.

– Minulla ei ollut tavoitetta tälle kaudelle. Kausi oli monella tavalla pettymys, koska meillä oli ongelmia niin pitkään, mutta sellaista kisaaminen on.

Hän uskoo, että talli voi oppia tämän kauden virheistään ja tulla vahvempana ensi kauteen.

– Olisi voinut mennä huonomminkin. Uusi yritys ensi vuonna, Räikkönen päätti.

Räikkönen on ennen kauden päätöskilpailua kuljettajien MM-sarjassa sijalla 12. Hän on kerännyt 43 pistettä, kun tallitoveri Antonio Giovinazzin on ollut tyytyminen 14 pisteeseen. Valmistajien pisteissä Alfa Romeo on kymmenen tallin joukossa sijalla 8.

Tuoreimmat osastosta