Valtteri Bottas kertoi F1-kauden jälkeisistä suunnitelmistaan. - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas kertoi F1-kauden jälkeisistä suunnitelmistaan: ”Ajattelin, että olisi mukavaa pitää vähän hauskaa”

Valtteri Bottas saapui torstaina Abu Dhabin varikolle.

Valtteri Bottas saapui torstaina Abu Dhabin varikolle.

Julkaistu: 28.11.2019 17:31

Valtteri Bottas lähtee kauden viimeiseen F1-osakilpailuun viimeisestä lähtöruudusta. Abu Dhabin GP:n jälkeen hän suuntaa Rallycircuit-tapahtumaan Ranskaan.

Mercedes-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas lähtee F1-kauden sunnuntaina päättävään Abu Dhabin GP-kisaan viimeisestä lähtöruudusta, talli kertoi torstaina. Syynä lähtöruuturangaistukseen on moottorin vaihtaminen.

Bottas keskeytti 18. marraskuuta ajetun Brasilian GP:n moottorivian takia. Talli pyrki vielä saamaan rikkinäisestä voimanlähteestä kisakuntoisen, mutta se ei onnistunut, ja näin Bottaksella on Abu Dhabissa uusi moottori ja edessä ohitusruljanssi.

– Meidän on keskityttävä nyt enemmän kisasuoritukseen, kisavauhtiin, siihen mitä voimme tehdä autolla. Eli ajattelemme jo strategiaa, jolla pystymme nousemaan joukon hänniltä. Odotan sitä innolla, Bottas kommentoi torstaina.

Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton on jo varmistanut maailmanmestaruuden.

– Hyvä kun kaikki oli jo ratkennut MM-taistossa ennen Brasiliaa. Jos olisin ollut mukana mestaruuskamppailussa, tuo keskeytys ja tämän viikonlopun hänniltä starttaaminen olisi tietenkin tuntunut tuskaisammalta. Mutta kaikki on ratkennut, joten hyväksytään tämä ja käytetään tämä sauma hyvään ohitusharjoitteluun. Minun on saatava hyvä startti, ja olen varma, että saamme vielä hyvän esityksen siitä eteenpäin, Bottas pohti.

Valtteri Bottas valmistautuu kauden viimeiseen F1-osakilpailuun.

Valtteri Bottas valmistautuu kauden viimeiseen F1-osakilpailuun.

Kauden päätöksen jälkeen Bottas suuntaa Paul Ricardin radalle Ranskaan, jossa ajetaan ensi viikon lopulla Rallycircuit-tapahtuma. Ralliautoilu maistuu Bottakselle, joka teki viime talvena rallidebyyttinsä Tunturirallissa.

– Testasin Citroënin vanhaa WRC-autoa (viime viikolla), jotta saisin tuntumaa (ensi viikon) rallissa käyttämääni autoon. Meidän F1-kautemme päättyy sunnuntai-iltana, ja ajattelin, että olisi mukavaa pitää vähän hauskaa, ilman mitään paineita. Nautin rallista, ja tämä kisa ajetaan osin radalla, joten se voi sopia minulle aika hyvin. Siitä tulee varmaan hauskaa, ja se on hyvä tapa aloittaa lomat, Bottas mietti.

Bottakselta tiedusteltiin, olisiko F1-uran jälkeen edessä vielä ura MM-rallikuljettajana. Rallikansan mies ei kuitenkaan tässä vaiheessa sitoudu moiseen.

– Liian aikaista sanoa, koska ikinä ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. Pidän ralliajosta, se on hauskaa ja auttaa minua kohentamaan taitojani. Mutta en ole miettinyt noin pitkälle, näen itseni yhä formula ykkösissä monen, monen vuoden ajan. Minulla on vielä paljon saavutettavaa, ja tavoitteisiin on päästävä.

– Jokin päivä sitten tiedän, mitä teen tulevaisuudessa.

Bottas tiedotti torstaina, että hänen avioliittonsa Emilia Bottaksen kanssa on kariutunut.

Tuoreimmat osastosta