Alfa Romeon Fredric Vasseur sanoi pelänneensä, että Kimi Räikkönen on riski tallille - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Alfa Romeon pomo avautuu Kimi Räikkösestä – näki suomalaisen riskinä tallilleen: ”Emme puhuneet paskaa”

Kimi Räikkösen epäiltiin olevan riski Alfa Romeolle.

Kimi Räikkösen epäiltiin olevan riski Alfa Romeolle.

Julkaistu: 27.11.2019 18:24

Puheet Kimi Räikkösen motivaatiosta nousivat jälleen pinnalle.

Kimi Räikkönen voitti F1-maailmanmestaruuden vuonna 2007 Ferrarilla. Lähestulkoon siitä asti varikoilla on pohdittu sitä, riittääkö suomalaistähdellä enää motivaatiota ja menestyksennälkää ajaa vaadittavalla tasolla autourheilun kuninkuusluokassa.

Räikkönen sai tylyt lähtöpassit Ferrarilta kauden 2009 jälkeen, vaikka alun perin hänellä oli sopimus italialaistallin kanssa myös vuodesta 2010. Räikkösen tulostaso oli ailahdellut mestaruuden jälkeen, ja hänen motivaatiotaan epäiltiin. Silti yleinen käsitys on, että Räikkösen irtisanomiseen vaikutti eniten Ferrarin suursponsori, espanjalainen Santander, joka ajoi vahvasti Fernando Alonsoa Räikkösen paikalle.

Ferrarilta lähdettyään Räikkönen jätti F1-radat ja siirtyi rallin MM-sarjaan. Ralliseikkailunsa jälkeen Räikkönen palasi F1:een Lotus-tallin väreissä kaudeksi 2012. Myös tuolloin suomalaistähti sai vastailla kysymyksiin motivaation riittämisestä. Hyvin riitti. Räikkönen palasi Ferrarille 2014 ja siirtyi sieltä Alfa Romeolle kuluvaksi kaudeksi.

Nyt Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur on paljastanut Autosport-lehdelle ajatuksiaan silloin, kun Räikkösen siirto Alfalle tuli ajankohtaiseksi. Vasseur myöntää miettineensä, että Räikkösen palkkaaminen on riski. Kysymys suomalaistähden motivaatiosta nousi taas kerran pintaan.

– Kimin pestaaminen oli riski tallille ja se oli riski myös Kimille itselleen. Se oli riski tallille, koska Kimi olisi voinut yliarvioida motivaationsa. Ei ole helppoa olla lähtökohtaisesti keskikastissa, kun on tottunut taistelemaan palkintopallisijoista, Vasseur sanoi Autosportin mukaan.

Vasseurin mukaan Räikkösellä ja tallilla oli kuitenkin yhteinen ymmärrys siitä, että töitä paiskittaisiin täysillä, vaikkei Alfa Romeolla aivan kärkipään taistoihin ehtisikään.

Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur on kokenut moottoriurheilumies.

Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur on kokenut moottoriurheilumies.

Nyt F1-kausi vetelee viimeisiään ja mestarit ovat olleet selvillä jo hyvän aikaa. Lewis Hamilton ja Mercedes olivat valtiaita myös tällä kaudella.

Räikköseltä ja Alfa Romeolta ei mestaruuksia odotettu, mutta lähtökohtiin nähden suomalaispilotin kausi on sujunut mainiosti. Räikkönen on kerännyt 43 MM-pistettä, kun sesongista on vielä ajamatta päätöskisa Abu Dhabissa.

Nelikymppinen Räikkönen on lyönyt selkeästi 25-vuotiaan tallitoverinsa Antonio Giovinazzin jolla on 14 pistettä.

Tuoreimmat osastosta